ČPZP: Kampaň proti melanomu opět nabídne vyšetření zdarma v 15 městech

04.05.2022 10:55 | Komerční článek

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének lidem opět umožní Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP). Preventivně vzdělávací kampaň Spolu proti melanomu má upozornit na nebezpečí zvyšujícího se výskytu melanomu a na nutnost prevence. Uskuteční se v 15 městech naší republiky, kam v době od 11. května do 6. června 2022 postupně zamíří.

ČPZP: Kampaň proti melanomu opět nabídne vyšetření zdarma v 15 městech
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Na této akci třetí největší zdravotní pojišťovna v ČR spolupracuje s vybranými městy a lékaři dermatology, kteří zájemcům zkontrolují pigmentová znaménka ve speciálním stanu umístěném na náměstí nebo na jiném frekventovaném místě. Poprvé toto bezplatné vyšetření kůže napříč republikou ČPZP uspořádala v roce 2016. Kvůli epidemii koronaviru se v letech 2020 a 2021 akce neuskutečnila. Letošní kampaň se tedy bude konat popáté. Odborným garantem projektu je ostravská ordinace Zdravá kůže.com (www.zdravakuze.com).

„Nabídka bezplatného preventivního vyšetření kůže letos odstartuje 11. května v Olomouci. Další možnost prohlídky pigmentových znamének dostane veřejnost ve městech Prostějov, Zlín, Kroměříž, Liberec, Kladno, Plzeň, Znojmo, Jihlava, České Budějovice, Tábor, Opava, Havířov, Frýdek-Místek a Ostrava, kde kampaň ve čtvrtek 9. června skončí. Akce se koná vždy v době od 10 do 17 hodin,“ vysvětluje mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová.

Součástí této nevýdělečné, veřejně prospěšné akce bude i tentokrát doprovodný program v oblasti zdravého životního stylu. Lidé, kteří na akci přijdou, si budou moci například změřit množství tukové a svalové tkáně v těle nebo provést samovyšetření prsou na silikonovém modelu. Rovněž si budou moci nechat odborně poradit, jak se chránit před sluncem.

„Zhoubný melanom je nejčastějším a zároveň nejnebezpečnějším druhem rakoviny kůže. Začíná totiž relativně brzy metastázovat do dalších částí a orgánů lidského těla. Odhalit nemoc včas je proto nesmírně důležité, takže pokud jste na svém těle našli podezřelé znaménko nebo jiné změny na kůži, určitě na bezplatné vyšetření přijďte. V našem stanu vyšetříme každého zájemce bez ohledu na to, zda je to náš pojištěnec nebo je registrován u jiné zdravotní pojišťovny,“ dodává mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny.

Místa a termíny kampaně Spolu proti melanomu 2022:

tabulka

Preventivně vzdělávací program Spolu proti melanomu se pokaždé setkal s velkým zájmem veřejnosti. Jen během minulého, tedy čtvrtého ročníku konaného v roce 2019 bylo vyšetřeno 6600 lidí. Podezřelý nález se našel u více než pěti procent z nich. Další informace o akci najdete na www.spoluprotimelanomu.cz.

Jaké změny na kůži by vás měly přivést do stanu ČPZP:

  • Plošné zvětšování - rozpíjení nebo vyvýšení znamének
  • Změna zabarvení znaménka
  • Krvácení, svědění, strup, červený okraj
  • Mají-li na kůži nový útvar, který se dlouho nehojí
  • Nově objevené, stále se měnící znaménko
  • Větší množství znamének na kůži

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje téměř 1,3 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má více než sto poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní příspěvky a programy plné výhod, slev a bonusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…