ČPZP: Típněte poslední cigaretu, pomůžete svému zdraví i peněžence

06.02.2018 11:30

Každý kuřák, který se svou závislostí na tabáku zkoušel někdy bojovat, ví, jak je těžké nepodlehnout chuti si zapálit. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna pomůže svým klientům, kteří chtějí s kouřením jednou pro vždy přestat.

ČPZP: Típněte poslední cigaretu, pomůžete svému zdraví i peněžence
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Statistiky spojené s následky kouření jsou alarmující. Podle údajů Světové zdravotnické organizace zemře každoročně pět milionů lidí následkem nádoru, který je způsoben kouřením. V Česku umírá na následky kouření každý šestý člověk, denně to je přibližně 50 lidí. Vysoká úmrtnost kuřáků ale není jediným negativním důsledkem – kouření snižuje plodnost, ničí kolagen v pokožce a při průměrných cenách cigaret je nezanedbatelné i finanční hledisko.

Na pomoc kuřákům, kteří se rozhodli pro život bez nikotinu, se v letošním roce zaměřila i Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).„Pomůžeme našim klientům, pokud se rozhodnou přestat s kouřením, neboť tím prospějí svému zdraví. Kuřákům a kuřačkám starším 19 let, kteří chtějí bojovat s psychickou i fyzickou závislostí na cigaretě, nyní přispějeme částkou až 1000 korun ročně,“ uvádí tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Příspěvek je určen na léčiva na odvykání kouření a na nákup volně prodejných léčivých a podpůrných přípravků, zakoupených v lékárně. Za volně prodejné podpůrné přípravky se přitom považuje náhradní léčba nikotinem ve formě náplastí, pastilek, ústního spreje, žvýkaček a podobně.

Kuřáci, pojištění u ČPZP, kteří se rozhodli již si nezapálit, mohou čerpat příspěvek v průběhu nebo po ukončení léčby, a to na základě potvrzení ošetřujícího lékaře Centra pro závislé na tabáku nebo odborného konzultanta pracoviště České lékárnické komory, a to výhradně po nebo v době léčby. Seznam lékařů, Center pro závislé na tabáku a odborných lékárníků je k dispozici na stránce Společnosti pro léčbu závislosti na tabáku www.slzt.cz.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna  registruje více než 1,2 milionu klientů. Třetí největší zdravotní pojišťovna v zemi má aktuálně 111 poboček po celé republice. Klientům spolu s dostupnou a kvalitní zdravotní péčí nabízí atraktivní programy plné výhod, slev a bonusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…