ČR čeká mnoho práce při úspěšné implementaci klimatické dohody v Paříži

26.02.2016 19:49

Dnes se se ministr Richard Brabec setkal s velvyslanci a vysokými představiteli zastupitelských úřadů v Praze. Výroční setkání se konalo na zámku Štiřín. Ministr Brabec prezentoval úspěchy dosažené MŽP i vize a klíčové priority pro následující rok.

ČR čeká mnoho práce při úspěšné implementaci klimatické dohody v Paříži
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Ve svém projevu ministr Brabec vyzdvihl téma změny klimatu ve spojitosti s úspěšnou konferencí UNFCCC COP 21 v Paříži. "Českou republiku čeká i nadále mnoho práce ohledně úspěšné implementace uzavřené dohody. Také se bude účastnit mezinárodních vyjednávání, a to jak na globální, tak na regionální úrovni. Jsou zde rovněž tři uskupení, jimž ČR v tuto chvíli předsedá, jsou jimi Visegrádská skupina, Mezinárodní komise pro ochranu Dunaje a Karpatská úmluva," dodal ministr Brabec.

Kromě závazků plynoucích z členství v EU existují také domácí priority. Ministr Brabec mezi nimi uvedl oběhové hospodářství, prevenci povodní i sucha a ochranu ovzduší. Zdůraznil, že „úzká spolupráce s velvyslanectvími je nezbytnou podmínkou pro úspěšné splnění všech závazků“. Ministerstvo životního prostředí je připraveno sdílet dovednosti s partnery v zahraničí a napomáhat českým firmám při zavádění environmentálních technologií po celém světě.

Během setkání mělo na 80 účastníků příležitost s ministrem osobně hovořit o vzájemných vztazích jejich zemí a ČR v oblasti životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…