ČR implementuje agendu „Ženy, mír a bezpečnost“

21.02.2017 19:14

Pod vedením Ministerstva zahraničních věcí se 21. února 2017 v Černínském paláci sešla pracovní skupina k Akčnímu plánu ČR k implementaci rezoluce Rady bezpečnosti OSN 1325 (2000), o ženách, míru a bezpečnosti a souvisejících rezolucí na léta 2017–2020.

ČR implementuje agendu „Ženy, mír a bezpečnost“
Foto: Ministerstvo zahraničních věcí
Popisek: Setkání pracovní skupiny k Akčnímu plánu ČR k implementaci rezoluce Rady bezpečnosti OSN 1325 (2000)

Pracovní skupina, v níž působí zástupci a zástupkyně Ministerstva vnitra, obrany, práce a sociálních věcí, Úřadu vlády, České rozvojové agentury, Českého fóra pro rozvojovou spolupráci a Ústavu mezinárodních vztahů, by se měla stát funkční platformou pro spolupráci vládního a nevládního sektoru při naplňování agendy „Ženy, mír a bezpečnost“.

Vláda ČR Akční plán schválila 9. ledna 2017. Rezoluci „Ženy, mír a bezpečnost“ přijala Rada bezpečnosti OSN 31. října 2000 jako vůbec první rezoluci rady usilující o posílení role a účasti žen v mírových procesech. Ženy jsou na jedné straně zvlášť silně zasaženy ozbrojenými konflikty, na straně druhé však mohou sehrávat zásadní roli při jejich prevenci a řešení. Hlavním cílem rezoluce je zvýšit účast žen na rozhodovacích procesech týkajících se prevence a řešení konfliktů a post-konfliktní rekonstrukce a zabránit porušování práv žen s důrazem na prevenci sexuálního násilí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…