ČSA nabídnou v zimní sezóně spoje do Benátek, Billundu, Boloně či Helsinek a více letů do Říma i Ruska

12.10.2015 14:24

Celou řadu novinek připravily České aerolinie pro své zákazníky v letovém řádu pro nadcházející zimní sezónu. Ve srovnání s loňskou budou ČSA letos v zimě nově provozovat pravidelné spoje do Benátek, Billundu nebo Boloně, ale také do Nice či Almaty.

ČSA nabídnou v zimní sezóně spoje do Benátek, Billundu, Boloně či Helsinek a více letů do Říma i Ruska
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Do letového řádu ČSA se vrací i Jerevan a na konci zimní sezóny ČSA zahájí vlastní provoz na lince do Helsinek. České aerolinie plánují navýšit počet týdenních letů do Říma a Bratislavy, po jedné frekvenci týdně přidají na linkách do Jekatěrinburgu, Petrohradu, Rostova na Donu a Samary. Zimní letový řád doplní ČSA také o Peking díky spolupráci s Hainan Airlines. České aerolinie budou v zimní sezóně 2015/2016 provozovat ve spolupráci s partnery pravidelné spoje do 81 destinací ve 40 zemích. Zimní letový řád ČSA začne platit od 25. října 2015 a potrvá do 26. března 2016.

Ve srovnání s loňskou zimní sezónou České aerolinie letos v zimě rozšíří nabídku svých pravidelných linek o sedm destinací. Nově se v zimním letovém řádu ČSA objeví pravidelné spoje do Benátek (3x, od března až 5x týdně), Billundu (4x týdně) a Boloně (4x, od března až 7x týdně), do kterých ČSA zahájily nebo obnovily provoz teprve v letošní letní sezóně. „U Billundu jsme počítali s celoročním provozem, ale Benátky měly být původně pouze sezónní destinací. Zájem o tyto linky nás příjemně překvapil. Proto jsme se rozhodli je provozovat celoročně. Na lince do Boloně přidáme od začátku března 2016 ještě další tři frekvence týdně navíc a budeme tak na ní nabízet denní spojení,“ řekl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro Obchod a marketing. Také sezónní spojení do Nice dozná změn. Letos bude linka ČSA do Nice poprvé provozována na celoroční bázi, se dvěma zpátečními lety týdně.

Obnovení provozu na lince do Helsinek

Na konci zimního letového řádu, na začátku března 2016, České aerolinie obnoví provoz na lince do Helsinek, kam se vrací po pěti letech. Linka bude ze začátku provozována 4x týdně s odlety z Prahy v pondělí, čtvrtek, pátek a neděli v poledne a návratem z Helsinek v 17:15. S linkou České aerolinie počítají i v letní sezóně 2016, kde plánují až denní spojení. Spoje do Helsinek budou provozovány Airbusem A319.

Nadcházející zimní sezóna Českých aerolinií na Slovensku

V zimní sezóně 2015/2016 České aerolinie posílí svoji nejstarší pravidelnou linku na trase Praha – Bratislava – Košice a zpět o dvě týdenní frekvence, které budou vypravovány v úterý a čtvrtek v poledne. Od letošního listopadu tak budou ČSA na této trase nabízet denní spojení v pracovních dnech, přičemž v pondělí, ve středu a v pátek budou k dispozici dva spoje denně: ranní a večerní.

Soul v letovém řádů zůstává, nově přibyl Peking

Další novinkou celkové nabídky zimního letového řádu Českých aerolinií je pravidelný spoj mezi Prahou a Pekingem, na kterém ČSA spolupracují se společností Hainan Airlines na code-share bázi. Na lety do Pekingu mají ČSA svůj vlastní OK kód a díky spolupráci s Hainan Airlines mohou nabídnout i další návazné spoje do 12 destinací v Číně, jako například do Šanghaje, Kantonu, Charbinu, Čchung-čchingu, Čcheng-tu, Sia-menu, Šen-Čenu a dalších významných metropolí i turistických rezortů.

V nabídce letového řádu ČSA pro zimní sezónu 2015/2016 i nadále zůstává pravidelné spojení mezi Prahou a Soulem oblíbené zejména mezi jihokorejskými turisty, provozované Airbusem A330 OK-YBA. Ve spolupráci s Korean Air budou ČSA nabízet osm týdenních frekvencí, čtyři provozovány ČSA a čtyři Korean Air.

Více letů do Ruska a návrat na linku do Jerevanu

„V Rusku evidujeme určitou stabilizaci a konsolidaci trhu i opatrnou změnu trendu poptávky po cestování do ČR, která vloni zaznamenala prudký propad. Chceme toho využít, proto jsme se rozhodli přidat po jedné zpáteční frekvenci na linkách z Prahy do Petrohradu, Jekatěrinburgu, Rostova na Donu i Samary počínaje zimní sezónou 2015/2016,“ doplnil Ján Tóth.

Letos ČSA vypraví do Almaty sérii letů kolem vánočních a novoročních svátků na rozdíl od loňské sezóny, kdy linka do kazašské metropole v provozu nebyla.

ČSA plánuji od 13. prosince 2015 obnovit letecký provoz mezi Prahou a Jerevanem. Linka bude zatím v provozu pouze sezónně, po omezenou dobu během tradičních vánočních a novoročních svátků do 21. ledna s až třemi zpátečními lety týdně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…