CSG: Do Prahy přijedou debatovat Steve Bannon a Lanny Davis

14.05.2018 17:03

Steve Bannon, americký republikán a bývalý hlavní strategický poradce prezidenta Trumpa, a Lanny Davis, demokrat, bývalý zvláštní poradce Bílého domu a příznivec Hillary Clintonové, se utkají v úterý 22. května v 15 hodin v pražském Žofínském paláci v debatě moderované bývalým ministrem obrany a také velvyslancem v USA Alexandrem Vondrou. Oba vlivné Američany pozval do Prahy průmyslový holding CZECHOSLOVAK GROUP ve spolupráci s vysokou školou CEVRO.

CSG: Do Prahy přijedou debatovat Steve Bannon a Lanny Davis
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Název úterní debaty mezi Bannonem a Davisem moderované Alexandrem Vondrou zní: ´Co se to děje v Americe? ´ (What the heck is going on in America?). Tématy budou globalizace, mezinárodní obchod, ekonomický nacionalismus či imigrace.

Jak se účastnit úterní debaty?

Na debatu Steva Bannona a Lannyho Davise konanou 22. května od 15 hodin v Žofínském paláci v Praze se můžete přihlásit zasláním e-mailu s potvrzením své účasti ZDE. Zástupci médií budou mít možnost v závěrečném bloku debaty položit otázky písemnou formou prostřednictvím moderátora.

Bannon a Davis navštíví strategické české podniky

V pondělí před úterní debatou absolvují oba Američané návštěvy několika strategických českých průmyslových firem: kopřivnické automobilky TATRA TRUCKS, s ní sousedícího výrobce obrněných vozidel společnosti TATRA DEFENCE VEHICLE a pardubických radarových firem RETIA a ELDIS. Do Kopřivnice a Pardubic poletí Steve Bannon a Lenny Davis symbolicky legendárním americkým vrtulníkem UH-60 Black Hawk z flotily společnosti Slovak Training Academy. Tento člen skupiny CZECHOSLOVAK GROUP provozuje výcvikové centrum pro piloty vrtulníků ve slovenských Košicích.

Andrej Čírtek, tiskový mluvčí CZECHOSLOVAK GROUP, k akci uvádí: „Pozváním dvou vlivných Američanů reprezentujících rozdílné názorové proudy v americké společnosti naplňujeme závazek rozvíjet bilaterální vztahy a vzájemné poznání mezi našimi národy. Organizací této debaty také chceme připomenout sté výročí vzniku moderní české státnosti, milníku, který by se neuskutečnil bez klíčové podpory USA. Chceme též podpořit zájem USA o Českou republiku a Střední Evropu.“

Alexandr Vondra, moderátor debaty a ředitel Centra transatlantických vtahů CEVRO Institutu dodává: „Je skvělé, že Spojené státy jsou po delší době v Praze takhle výrazně vidět. Mám radost, že se na tom významně podílí i firma CZECHOSLOVAK GROUP, které na rozvoji vztahů mezi USA a Střední Evropou záleží, jak dokládá její působení v posledních letech.“

CSG je západně orientovaná průmyslová skupina podnikající zejména ve strojírenství a obranném průmyslu. Má strategické vazby a projekty s americkými korporacemi nebo jejich dcerami: Pro Raytheon zajišťuje výcvik pilotů vrtulníků a od General Dynamics European Land Systems, evropské dcery americké GD Corporation, zakoupila licenci na výrobu kolových obrněnců Pandur.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…