ČSOB: Cestovní pojištění přes SmartBanking teď o třetinu výhodnější

20.06.2013 10:33

Slovensko, Chorvatsko a Německo patří v letních měsících k nejnavštěvovanějším evropským zemím českých turistů. Klienti ČSOB a Ery v těchto oblastech jen během loňských prázdnin provedli přes 260 tisíc transakcí o celkovém objemu půl miliardy korun. Před cestou na dovolenou se mohou nyní uživatelé ČSOB a Era smartbankingu pojistit o třetinu výhodněji.

ČSOB: Cestovní pojištění přes SmartBanking teď o třetinu výhodnější
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

„Mimo všech našich sousedních států se Češi o prázdninách vydávají především do oblíbeného Chorvatska. Naši klienti tam za poslední dva roky platebními kartami utratili v období letních prázdnin přes čtvrt miliardy korun a i letos očekáváme vysoký počet transakcí,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB a Ery. „Právě s ohledem na blížící se čas dovolených přinášíme speciální bonus k cestovnímu pojištění - pokud si ho klienti sjednají a zaplatí přes Era nebo ČSOB smartbanking, získají slevu 30 procent. Akce platí pro zahraniční cesty do konce září,“ dodává ředitel Klientské komunikace Ery Jan Doubek. Na podporu akce chystá Era reklamní kampaň.

Letní dovolená v číslech

V loňském roce utratili klienti ČSOB a Ery nejvíce peněz na Slovensku, kde objem jejich karetních transakcí přesáhl během července a srpna částku 200 milionů korun. V Německu, které se umístilo na druhé pozici, byl objem transakcí už o více jak 40 milionů korun nižší. Průměrná útrata na jednu platební kartu činila na Slovensku přibližně 6 tisíc korun. Například v Chorvatsku byla průměrná útrata v loňském roce o tisíc korun nižší. Češi však u Jadranu vloni zaplatili kartou o téměř 20 milionů korun více než v roce 2011, což představuje 14% nárůst. Jde o nejvyšší zvýšení ze všech oblíbených destinací, kam se mimo zmíněných států řadí také zbylí dva sousedé Polsko a Rakousko. 

Možnosti sjednání cestovního pojištění

Jednorázové cestovní pojištění, které není vázáno na platební kartu, je možné si sjednat prostřednictvím již zmíněné a pro svou jednoduchou ovladatelnost oceňované aplikace pro chytré telefony a tablety ČSOB a Era smartbanking. Mezi další způsoby patří možnost online pojištění prostřednictvím webových stránek ČSOB Pojišťovny či osobní sjednání na obchodním místě. Individuální cestovní pojištění lze také jednoduše zřídit pomocí vybraných bankomatů. V tomto případě slouží jako doklad o pojištění stvrzenka z bankomatu.

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…