ČSOB: Nový charitativní portál Modrý život umožňuje darovat peníze konkrétnímu projektu

01.08.2013 12:00

Rychlou, adresnou, a neanonymní – takovou pomoc mohou lidé poskytnout vybraným neziskovým organizacím prostřednictvím nového portálu ČSOB Modrý život, který byl spuštěn koncem července 2013. Stačí si jen vybrat jeden z projektů, konkrétní účel podpory a poslat zvolenou částku. Projekty, které se ucházejí o přízeň dobrodinců, procházejí pečlivým výběrem a ověřením Fórem dárců. Díky propojení s facebookovou aplikací dárce informuje o svém dobrém skutku i své přátele, které tím může inspirovat k podobnému činu.

ČSOB: Nový charitativní portál Modrý život umožňuje darovat peníze konkrétnímu projektu
Foto: Archiv
Popisek: ČSOB - logo

Webové stránky Modrého života využívají pro podporu individuálního dárcovství digitální média, sociální sítě a internet obecně. „Portál Modrý život je odlišný od podobných projektů na podporu dárcovství tím, že učí lidi, že na dobré skutky mají být hrdí a že konat dobro někdo umí ocenit,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti ČSOB a dodává: „Díky propojení s facebookovou aplikací mají dárci navíc jedinečnou možnost sdílet své zkušenosti s pomáháním dobré věci a tím mohou nenásilnou formou přesvědčit o správnosti tohoto kroku i své přátele.“

Modrý život je zároveň cestou, jak si mohou lidé vybrat z pohodlí domova jednu z neziskových organizací, které budou pravidelně zasílat peníze. Portál Modrý život shromažďuje informace o existujících charitativních projektech a zároveň je díky spolupráci s odborným garantem (Fórum dárců), „certifikuje“. Všechny organizace, které zde představují své projekty, musejí prokázat svou transparentnost a spolehlivost a musejí mít otevřenou veřejnou sbírku. „Modrý život umožňuje filtrovat dobročinné a obecně prospěšné projekty podle lokality a zaměření na děti a vzdělání, životní prostředí, zvířata, humanitární pomoc, zdraví, kulturu a seniory,“ vysvětluje princip fungování Alena Králíková.

Modrý život se otevírá nejen budoucím dárcům, ale i dalším charitativním projektům. Registrovat se zde mohou další neziskové organizace s různým zaměřením i regionálním působením. Tím, že se stanou součástí Modrého života, mají k dispozici další nástroj, jak oslovit dárce a získávat finanční prostředky pro své projekty.

Při prohlídce stránek www.modryzivot.cz se může návštěvník dozvědět víc nejen o projektech, ale i organizacích, které za nimi stojí, ale i další detaily, Například kolik lidí, kdy a kde bylo aktivních a jakou sumu již daný projekt získal. „U každého projektu je vždy vyčíslen aktuální stav částky, která ještě chybí k zaplacení daného projektu. Věřím, že právě to bude motivovat ostatní k vlastní aktivitě,“ dodává Alena Králíková.

Organizace, které lze aktuálně najít na portálu Modrý život:

  • Klub nemocných cystickou fibrózou, o. s. - pomáhá dětem i dospělým s cystickou fibrózou prostřednictvím nabídky sociálních služeb, psychologické i materiální/finanční podpory.
  • Občanské sdružení ROSA - centrum pro týrané a osamělé ženy se zaměřuje na přímou komplexní pomoc obětem domácího násilí a jejich dětem a na prevenci tohoto jevu.
  • Občanské sdružení Benediktus – zabývá se tvorbou komunity s lidmi s mentálním postižením, v níž mohou tito lidé žít v budovách chráněného bydlení a pracovat v řemeslných dílnách.
  • Občanské sdružení Jahoda – hlavní činností organizace je poskytování sociálních služeb pro děti a mládež, provoz mateřské školy a pořádání komunitních aktivit.
  • Nadace Divoké husy - podpora je zaměřená na nestátní neziskové organizace ve zdravotní a sociální nouzi a na humanitární projekty po celém světě. Jako jediná Nadace v ČR nerozdává přímé finanční dary, ale zdvojnásobuje výtěžky benefiční akcí, které si organizace samy uspořádají.
  • Nadace Euronisa - podporuje projekty neziskových organizací zaměřených na pomoc seniorům, mentálně a tělesně postiženým a rodinám s dětmi v tísni.
  • Domov Sue Ryder - poskytuje komplexní sociálně ošetřovatelské služby seniorům, kterým jejich zdravotní stav neumožňuje déle setrvat v domácím prostředí.
  • …a další budou přibývat.

O ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací Skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Kombinujíc sílu svých značek ČSOB (pro bankovnictví, pojištění, správu aktiv, penzijní fondy, leasing a factoring), Poštovní spořitelna (bankovnictví v síti pošt), Hypoteční banka (hypotéky) a ČMSS (financování bydlení), zaujímá skupina ČSOB silné pozice ve všech segmentech českého finančního trhu. Skupina ČSOB staví na pevném a dlouhodobém partnerství s každým klientem, ať už v oblasti osobních a rodinných financí, ve financování malých a středních firem nebo v korporátním financování. Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSOB

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…