ČT: Kdo vystřídá Mikolase Josefa? Češi hledají dalšího kandidáta do Eurovize

02.10.2018 12:18

Příští ročník Eurovision Song Contest, na němž letos dosáhl historického úspěchu České republiky zpěvák Mikolas Josef, se bude konat v zemi vítězky loňské Eurovize Netty Barzilai v Izraeli. Zájemci o účast v národním kole, které rozhodne o českém reprezentantovi, mohou své příspěvky přihlásit do konce října.

ČT: Kdo vystřídá Mikolase Josefa? Češi hledají dalšího kandidáta do Eurovize
Foto: Česká televize
Popisek: Mikolas Josef

Mikolas Josef v Lisabonu obsadil celkově šesté místo a u diváků dokonce skončil jako čtvrtý nejlepší interpret. „Minulý rok přinesl vysněný postup do finále a jen těsně nám unikla Top 5. Systém hledání a výběru mladých talentů se evidentně osvědčil a jsem přesvědčený, že může vygenerovat ještě mnoho hudebních hvězd,“ říká Jan Potměšil, pověřený kreativní producent české účasti na Eurovizi. Vedoucí delegace Jan Bors jej doplňuje: „Úspěch loňské skladby na ESC nelze přehlížet. Ukázal totiž, že i do té doby ne příliš známý umělec může přijít s písní, která osloví širokou veřejnost nejen u nás, ale i v zahraničí. Jsem moc rád, že Mikolas dokázal, že lze pomocí této soutěže prorazit a také upozornil na potenciál, který v České republice je a pevně věřím, že motivoval další, aby se v rámci této mezinárodní soutěže pokoušeli uspět.“

„Zpíval jsem v Řecku, Estonsku, chystám se do Španělska a Finska, psal jsem songy se Švédy, Brity, byl jsem na šestidenní songwriting session v Kanadě s lidmi nominovanými na Grammy. ESC i celé české divizi jde ode mě velký dík za tu možnost ukázat světu, co ve mně je,“ říká Mikolas Josef.

Tento rok bude možné písně přihlašovat do 31. 10. 2018 a jako vždy platí pevná pravidla. Píseň nesmí být delší než tři minuty, nesměla být žádnou formou zveřejněna před 1. 9. 2018 a hlavní interpret či interpretka musí být české národnosti. Skladby nejsou nijak žánrově omezeny. Přesná podoba národního kola bude teprve upřesněna. „Všichni zájemci musí samozřejmě přijít s chytlavou písní, která má něco navíc. Recept na to neexistuje, a proto vyzýváme všechny české hudebníky, aby přihlásili své nejlepší písně bez ohledu na žánr,“ uzavírá Jan Bors.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…