ČT: Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma Oslabení koruny a zdražení

04.12.2013 17:03

Moderátorka Michaela Jílková bude v přímém přenosu společně se svými hosty diskutovat o intervenci České národní banky. Diskutovat budou: Petr Zahradník - ekonom a analytik, Jiří Grund - předseda Asociace exportétů, Pavel Kohout - ekonom a ekonomický publicista, Jan Papež - místopředseda Asociace cestovních kanceláří, Josef Hörl - o.s. Právníci Radící Občanům a další.

ČT: Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma Oslabení koruny a zdražení
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Pořad Máte slovo s Michaelou Jílkovou vysílá Česká televize vždy ve čtvrtek ve 21.20 hod na ČT1. Pořad připravují: Michaela Jílková, Lada Krenková, Kateřina Dušková, Čestmír Franěk a Rudolf Kudrnáček.

Ve čtvrtek 7.11.2013  Česká národní banka zahájila devizové intervence s cílem oslabit českou korunu. Naposledy ke stejnému kroku došlo v roce 2002, kdy bylo cílem korunu stabilizovat. Důvodem letošní intervence je stagnace české ekonomiky, které se stále nedaří dostat z recese a snaha předejít riziku deflace. Hlavním přínosem by měla být tvorba nových pracovních míst a zabránění ztrát u hrubého domácího produktu.

Česká národní banka informovala také o tom, že tento trend by chtěla udržet alespoň jeden a půl roku a není vyloučeno, že znehodnocení koruny se dotkne 28,-Kč hranice za Euro.

Přestože představitelé ČNB uklidňovali, že znehodnocení koruny nemusí jít ruku v ruce se zdražováním, předpokládá se, že podraží elektronika, pohonné hmoty, potraviny i služby. Slabá koruna tedy ovlivní všechny oblasti, ve kterých není Česká republika soběstačná.

Zdaleka ne všichni odborníci s intervencí souhlasí a zpochybňují efekt, který má oslabení koruny do budoucna přinést. Opravdu se posílí naše ekonomika, nebo na tom budeme ještě hůř než doposud?

Máte slovo s Michaelou Jílkovou – diskusní pořad, kde můžete vyjádřit svůj názor a kde řešíme problémy a témata, která působí starosti občanům! Každý divák může poslat svůj názor formou SMS nebo prostřednictvím webu České televize. Ve studiu, v němž povede moderátorka debatu, budou připraveni zastánci různých názorů na vybrané aktuální téma: zástupci odborné i laické veřejnosti. Nejde o to, aby se jeden host dostal do pozice "otloukánka", na kterého by útočili ostatní, každý bude mít šanci říct svůj názor na daný problém a obhájit ho.

Před koncem pořadu moderátorka vyhlásí téma příštího diskusního pořadu Máte slovo, vysílaného ve čtvrtek 12.12.2013 na ČT1 od 21:35 hodin.

Debatovat může přijít každý, kdo má odvahu říct veřejně svůj názor. Stačí se přihlásit na tel. čísle:  261 13 77 66 nebo e-mailové adrese: mateslovo@ceskatelevize.cz.

Najdete nás nově na http://www.facebook.com/mateslovo. Své názory můžete posílat také formou SMS ve tvaru: MS mezera TEXT ZPRÁVY na telefonní číslo: 906 11 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…