ČT: Přenosy z biatlonového mistrovství si zapnulo přes 3,3 milionu diváků

21.02.2017 8:39

Mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu sledovalo na programu ČT sport průměrně 852 tisíc televizních diváků při podílu na publiku dosahujícím 40 %. Letošní šampionát se tak stal na českých obrazovkách dosud nejsledovanějším v biatlonové historii. Zapnulo si jej 3,37 milionu lidí. Nejvíce poutal včerejší ženský závod s hromadným startem, který sledovalo 1,1 milionu diváků.

ČT: Přenosy z biatlonového mistrovství si zapnulo přes 3,3 milionu diváků
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Logo ČT

Česká televize nabídla sportovním fanouškům přes pětadvacet hodin vysílání a přímých přenosů, které si zapnulo celkem 3,37 milionu lidí. O více než pět set tisíc více než při loňském šampionátu. Biatlon zajímal také nejmladší diváky, v cílové skupině 4 až 14 let si jej zapnulo přes 300 tisíc dětí.

Nejsledovanějším přenosem se stal závod s hromadným startem žen, který sledovalo 1 091 tisíc diváků při podílu na publiku přesahujícím 40 %. Závod se tak zařadil na třetí příčku v historii sledovanosti biatlonu na obrazovkách České televize. Z hlediska podílu na publiku se pak stal vůbec nejsledovanějším v dosavadní historii přímých přenosů z biatlonu závod sprintu žen, který v pátek 10. února vidělo přes 44 % televizních diváků. Na webu České televize byl nejvíce vyhledáván přenos vytrvalostního závodu žen, který živě sledovalo 43 tisíc diváků starších čtyř let.

Nejvíce zajímalo letošní mistrovství muže starší šedesáti let a vysokoškolsky vzdělané diváky, plných 52 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…