ČT v roce 2018: po rekordním diváckém zájmu i nejvyšší spokojenost

11.02.2019 19:57

Po rekordním diváckém zájmu o vysílání zaznamenala Česká televize rovněž nejvyšší spokojenost se svým programem. Zatímco průměrná spokojenost na českém televizním trhu je 8,2 (na desetibodové škále), Česká televize dosáhla na 8,4 - což je zároveň nejvyšší hodnota za posledních pět let.

ČT v roce 2018: po rekordním diváckém zájmu i nejvyšší spokojenost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Meziroční navýšení spokojenosti není jediným rostoucím parametrem, ČT si polepšila i v hodnocení originality (z 57 na 62 %), a nad průměrem televizního trhu je také z pohledu míry zaujetí pořady (TV trh 64 %, ČT 67 %). Z hlediska programových formátů jsou diváci starší patnácti let nejspokojenější s vysíláním ČT sport a ČT art, oba s koeficientem spokojenosti 8,6.

Mezi nejlépe hodnocené pořady, z pohledu kvalitativních parametrů, patřily v loňském roce devátá řada StarDance (9,2), koprodukční velkofilm Marie Terezie, na ČT2 přímý přenos novoročního koncertu Vídeňských filharmoniků (9,4) či cyklus Národní klenoty (9,2). Na zpravodajské ČT24 zaujala Prezidentská debata (9,3) i pořad Hyde Park Civilizace.

Na kulturním programu ČT art, který s 82 % jasně dominuje originalitě programu celého tuzemského televizního trhu a s 80 % i míře zaujetí, se nejvyšší spokojenosti těšil cyklus Obecní dům, jak jej neznáte (9,2) a cyklus Nejkrásnější památky světa (9,1).

Program České televize v průměru lépe hodnotí ženy. Nejspokojenější věkovou skupinou jsou lidé ve věku 30-54 let.

Odlišná metodika měření spokojenosti platí pro dětský program. Při průzkumu hodnotili dotazovaní vysílání ČT :D jako celek, a to na bodové škále od jedné do pěti (kde jednička je nejlepší a pětka nejhorší). U dětí si Déčko vysloužilo koeficient 1,3.

Všechny ukazatele jsou součástí měření veřejné hodnoty vysílání České televize (http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/sledovanost-a-spokojenost/).

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…