ČVUT: Fakulta dopravní hostí 4. valné shromáždění EIT Urban Mobility

24.08.2019 15:21

Hlavní akce - 4. Valné shromáždění EIT Urban Mobility se uskuteční ve středu 4. září 2019, od 9:00 do 12:30 hodin, za účasti cca 150 zástupců více než 80 partnerů z celé Evropy a Izraele.

ČVUT: Fakulta dopravní hostí 4. valné shromáždění EIT Urban Mobility
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Přítomna bude také Dr. Maria Tsavachidis, CEO, EIT Urban Mobility, zástupci EIT z Budapešti a pozváni jsou také vrcholní představitelé českých partnerů – p. Bernhard Maier, CEO, ŠKODA AUTO, MUDr. Zdeněk Hřib, primátor, Praha, doc. RNDr. Jiřina Vejnarová, CSc., ředitelka, Ústav teorie informace a automatizace AV ČR, doc. RNDr. Vojtěch Petráček, CSc., rektor ČVUT v Praze a doc. Ing. Pavel Hrubeš, Ph.D., děkan Fakulty dopravní ČVUT. V případě zájmu a dohody bude možné s těmito představiteli provést krátký rozhovor, resp. sledovat jejich vystoupení v rámci Valného shromáždění EIT Urban Mobility.

Evropský inovační a technologický institut (EIT) usiluje prostřednictvím EIT Urban Mobility o řešení aktuálních výzev v oblasti městské mobility. V městských oblastech žije 70 % Evropanů a městská mobilita je zdrojem 40 % veškerých emisí CO2 ze silniční dopravy. Dopravní zácpy, k nimž často dochází ve městech a jejich okolí po celé Evropě, způsobují každoročně náklady ve výši téměř 100 miliard EUR, čili 1 % HDP EU.

Paní Maria Tsavachidis, výkonná ředitelka znalostního a inovačního společenství (KIC) EIT Urban Mobility, to komentuje následovně: „Současný model mobility zkrátka není udržitelný. Abychom jej změnili, potřebujeme vyřešit celou řadu klíčových výzev – dopravní zácpy, udržitelný růst měst a ekologicky účinnou dopravu. Musíme tak učinit nyní, začít ve velkém měřítku zavádět technologie a vyvíjet tlak na změnu regulace a infrastruktury. Občané musí dostat příležitost se vyjádřit a hrát aktivní roli v proměně ekosystému městské mobility při společném zkoumání inovativních řešení. Chceme, aby veřejný prostor znovu sloužil tomu, co staří Řekové nazývali ,agora‘: životu, práci a setkávání. Právě toho má dosáhnout znalostní a inovační společenství EIT Urban Mobility – aby se občanům v našich městech lépe žilo.“

Další informace naleznete na adresách ZDE, ZDE a na twitterových účtech @EITeu, @EITUrbanMob

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 18 500 studentů. Pro akademický rok 2018/19 nabízí ČVUT svým studentům 252 akreditovaných studijních programů v českém jazyce a 83 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1620 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 498. místě a na 9. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151.–200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201.–250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201.–250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 251.–300. místě, v oblasti „Mathematics“ a „Material Sciences“ na 301.–350 místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 256. místě. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…