ČVUT: Fakulta elektrotechnická zve na Letní biomedicínský den 2018

22.05.2018 10:52

Ve středu 30. května se od 16 do 23 hodin v prostorách FELCafé Fakulty elektrotechnické ČVUT v pražských Dejvicích (Technická 2, Praha 6) uskuteční Letní biomedicínský den 2018. Jeho součástí bude také vyhlášení vítězů soutěže BIOSIGNAL CHALLENGE 2018.

ČVUT: Fakulta elektrotechnická zve na Letní biomedicínský den 2018
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Akce je pojatá jako setkání studentů, absolventů a učitelů biomedicínských oborů a zaměření na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze, ale organizátoři rádi přivítají i další zájemce o tento progresivní obor.

Garant studijního programu Lékařská elektronika a bioinformatika profesor Jan Kybic o biomedicínském dni říká: „Letošní setkání pořádáme poprvé a budeme rádi, když se k nám budou všichni příznivci biomedicíny na Fakultě elektrotechnické ČVUT každoročně vracet. V rámci Zimních biomedicínských dnů plánujeme představení biomedicínských týmů pracujících na FEL.“

V průběhu večera rovněž dojde ke slavnostnímu vyhlášení výsledků a předání cen studentské soutěže BIOSIGNAL CHALLENGE 2018. Té se mohli zúčastnit studenti všech středních a vysokých škol v České republice a na Slovensku, kteří zaslali své řešení algoritmů pro detekci Parkinsonovy choroby pomocí řečových promluv, naprogramovaných v prostředí MATLAB.

Profesor Roman Čmejla k výsledkům soutěže uvedl: „V každoroční soutěži Biosignal Challenge studenti programují algoritmy detekce ve fyziologických signálech spojených s aktuálním biomedicínským výzkumem. Zadání z neuroinženýrských úloh jsou připravována ve spolupráci s ústavy Akademie věd ČR a s lékařskými fakultami UK. Letošního ročníku se účastní 23 soutěžících v kategorii magisterských studentů a pouze jeden student v bakalářské kategorii. Proto bychom si přáli, abychom v příštím ročníku, který bude zaměřen na detekci v signálech ve vztahu k epilepsii, dokázali více zaujmout i bakalářské a středoškolské studenty“. Během večera vystoupí také skupina SETOPLETE, pozvání přijal i host Thom Artway.

Podrobnosti o Letním biomedicínském dni 2018 jsou k dispozici ZDE

Informace o soutěži soutěže BIOSIGNAL CHALLENGE 2018 naleznete ZDE

Samostatná Fakulta elektrotechnická ČVUT vznikla v roce 1950. V dnešní době se skládá ze 17 kateder umístěných ve dvou budovách: v rámci hlavního kampusu ČVUT v Dejvicích a v naší historické budově na Karlově náměstí. Fakulta elektrotechnická poskytuje prvotřídní vzdělání v oblasti elektrotechniky a informatiky, elektroniky, telekomunikací, automatického řízení, kybernetiky a počítačového inženýrství. Fakulta se dlouhodobě řadí mezi prvních pět výzkumných institucí v České republice. Produkuje přibližně 30 % výzkumných výsledků celého ČVUT a má navázanou rozsáhlou vědeckou spolupráci se špičkovými světovými univerzitami i výzkumnými ústavy. Od roku 1950 Fakulta elektrotechnická vydala cca 30 000 diplomů, které byly vždy vysoce hodnoceny jako doklad prvotřídního vzdělání. Více informací najdete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. V celkovém hodnocení obhájilo ČVUT svoje umístění na 601. – 800. příčce a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…