ČVUT: Konference o mobilních sítích a informačních technologiích v medicíně

16.11.2014 13:41

Druhý ročník mezinárodní konference o mobilních sítích a informačních technologiích v medicíně MobileMed, organizované katedrou kybernetiky Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze, se uskuteční ve dnech 20. a 21. listopadu v prostorách Masarykovy koleje ČVUT.

ČVUT: Konference o mobilních sítích a informačních technologiích v medicíně
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Konference MobileMed 2014 je setkání odborníků a zájemců o oblast využití mobilních a informačních technologií v současné medicíně. I přesto, že probíhá teprve druhým rokem, patří k jedné z nejvýznamnějších tuzemských událostí v tomto oboru. Díky spolupráci s Národním telemedicínským centrem, podpoře ČVUT v Praze a firmám Intel iStores je účast na sympoziu i v letošním roce zdarma.

Organizátor setkání Daniel Novák z katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze k celé akci říká: „V letošním roce jsme rozdělili přednáškové bloky do tří hlavních témat, kterými jsou mobilní technologie ve zdravotnictví, zdravé stárnutí a podpůrné technologie a obchodní modely a udržitelnosti v klinické praxi,“ a dodává: „Vzhledem k zaměření naší konference jsem velice rád, že mohu oznámit, že se nám také podařilo vyhlásit soutěž MOBILE HEALTH & AAL CHALLENGE, jejímž cílem je zejména motivovat mladé studenty a podnikatele ve tvorbě nových aplikací zaměřených na lidské zdraví.“

Součástí konference bude také druhé partnerské setkání zástupců akademických pracovišť podílejících se na aktivitách v oblasti telemedicíny, eHealth a asistivních technologií.

Mezi přenášejícími se mimo jiné představí špičkoví zahraniční odborníci, jako jsou Salma Marani a Mario Luca z University of Texas, Selene Hu z University of Southern California, nebo Alessandro Crimi z ETH Zurich.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…