ČVUT: Novým děkanem Fakulty elektrotechnické byl zvolen prof. Petr Páta

25.01.2019 18:17

V pátek 25. ledna se na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze konalo 30. řádné zasedání Akademického senátu FEL, jehož součástí byla volba nového děkana fakulty.

ČVUT: Novým děkanem Fakulty elektrotechnické byl zvolen prof. Petr Páta
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V konkurenci kandidátů prof. Miroslava Husáka, prof. Ondřeje Jiříčka a prof. Borise Šimáka nejvíce senátorů oslovil prof. Petr Páta. Ten v závěrečném hlasování získal 18 kladných hlasů. Do funkce děkana by prof. Páta měl být jmenován rektorem ČVUT v Praze doc. Vojtěchem Petráčkem k 1. červenci 2019.

Prof. Petr Páta v současné době na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze působí jako vedoucí katedry radioelektroniky. V oblasti výzkumu se zabývá obrazovou fotonikou, kompresí vědeckých obrazových dat, akusto-optickými a optickými systémy s prostorově variantní PSF, nebo hyperspektrálním zobrazováním.

Jeho základní děkanskou vizí je rozvoj fakulty směrem k udržení a posílení ekonomické, personální a organizační stability jako předpokladu dlouhodobého rozvoje směrem k excelenci ve všech oblastech činnosti.

K jeho zvolení se vyjádřil stávající děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze prof. Pavel Ripka: „Těším se na spolupráci s nově zvoleným děkanem, včasná volba nám umožní hladké předání funkce.“

Podrobnější informace o všech uchazečích na post děkana FEL a jejich děkanských projektech jsou k dispozici ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…