ČVUT: Novým děkanem Fakulty elektrotechnické byl zvolen prof. Petr Páta

25.01.2019 18:17

V pátek 25. ledna se na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze konalo 30. řádné zasedání Akademického senátu FEL, jehož součástí byla volba nového děkana fakulty.

ČVUT: Novým děkanem Fakulty elektrotechnické byl zvolen prof. Petr Páta
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V konkurenci kandidátů prof. Miroslava Husáka, prof. Ondřeje Jiříčka a prof. Borise Šimáka nejvíce senátorů oslovil prof. Petr Páta. Ten v závěrečném hlasování získal 18 kladných hlasů. Do funkce děkana by prof. Páta měl být jmenován rektorem ČVUT v Praze doc. Vojtěchem Petráčkem k 1. červenci 2019.

Prof. Petr Páta v současné době na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze působí jako vedoucí katedry radioelektroniky. V oblasti výzkumu se zabývá obrazovou fotonikou, kompresí vědeckých obrazových dat, akusto-optickými a optickými systémy s prostorově variantní PSF, nebo hyperspektrálním zobrazováním.

Jeho základní děkanskou vizí je rozvoj fakulty směrem k udržení a posílení ekonomické, personální a organizační stability jako předpokladu dlouhodobého rozvoje směrem k excelenci ve všech oblastech činnosti.

K jeho zvolení se vyjádřil stávající děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze prof. Pavel Ripka: „Těším se na spolupráci s nově zvoleným děkanem, včasná volba nám umožní hladké předání funkce.“

Podrobnější informace o všech uchazečích na post děkana FEL a jejich děkanských projektech jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…