ČVUT: Startuje nový diskusní pořad Fakulty architektury Po škole?

18.03.2021 15:13

Designer Roman Kvita a architekt Vojtěch Sosna byli historicky prvními hosty nového diskusního pořadu Fakulty architektury ČVUT s názvem Po škole?. Pořad měl premiéru 12. března a je možné jej zhlédnout na fakultním kanálu YouTube. Další díly budou přibývat přibližně jednou za tři týdny.

ČVUT: Startuje nový diskusní pořad Fakulty architektury Po škole?
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

„Naší snahou je prostřednictvím pozvaných hostů inspirovat a motivovat studenty architektury a designu, a pomáhat jim hledat odpovědi na vše, co je zajímá na začátku profesní kariéry,“ říká tvůrkyně, dramaturgyně a zároveň moderátorka pořadu, architektka Michaela Mrázová z oddělení vnějších vztahů Fakulty architektury ČVUT.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Mezi probíranými tématy budou profesní začátky, výhody i nevýhody podnikání na volné noze nebo práce v zaměstnaneckém poměru, etika v profesi, výše honorářů, význam účasti v architektonických soutěžích, důležitost vhodné sebeprezentace, komunikace s klientem i médii, skloubení kariéry a rodičovství, a mnoho dalšího.

„Už delší dobu jsme vedli debaty o tom, jak přiblížit profesní život po dokončení školy studentům, uchazečům o studium, ale také širší veřejnosti. Při běžném provozu tyto debaty probíhají ve školních ateliérech stejně jako mezi studenty samotnými. Teď to chybí. Proto vznikl školní pořad s hosty z oboru, který má alespoň částečně nahradit tuto diskusi,“ vysvětluje Michaela Mrázová.

První hosté. Designer a architekt

Do improvizovaného studia ve fakultní kavárně ArchiCafé přijali pozvání designer na volné noze Roman Kvita a architekt Vojtěch Sosna, odborný asistent fakultního ateliéru Rothbauer a zároveň spoluzakladatel ateliéru BOD architekti.

Roman Kvita se zabývá především produktovým designem, např. skla, nábytku, městských kol, navrhuje také interiéry a výstavní plochy. Je držitelem nejvýznamnější světové ceny v designu Red Dot a prestižní Bavorské státní ceny 2014 za kolekci skla Sphere, v níž navazuje na fenomén českého lisovaného skla.

Vojtěch Sosna ukončil studium na Fakultě architektury ČVUT v roce 2013, v roce 2015 založil společně se svými bývalými spolužáky Ateliér bod architekti. V roce 2020 zvítězili v Grand Prix Architektů a získali Národní cenu za architekturu za realizaci městské haly v Modřicích. Ateliér je rovněž vítězem architektonické soutěže na novou radnici městské části Praha 7, která byla slavnostně otevřena v loňském roce.

Diskusní pořad Po škole? je postavený na interních zdrojích Fakulty architektury ČVUT v Praze, jeho moderátorkou je zaměstnankyně fakulty Michaela Mrázová z oddělení vnějších vztahů a zároveň odborná asistentka ateliéru Základů architektonického navrhování, znělku k pořadu vytvořila studentka magisterského studia Eliška Nakládalová, autorkou loga je vyučující předmětu grafický design Tereza Melenová a kameru, zvuk a střih zajistil Stanislav Moravec z Ústavu modelového projektování.

Odkaz na pořad najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…