ČVUT: Studenti designu z fakulty architektury dobyli Milán

24.04.2018 15:31

Studenti Ústavu designu z Fakulty architektury ČVUT v Praze představili své projekty na prestižním italském Milan Design Week 2018. Jedná se o největší přehlídku designu na světě, která se letos konala v termínu od 17. do 22. dubna.

ČVUT: Studenti designu z fakulty architektury dobyli Milán
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Studentka designu Kristýna Mikolášková z Ateliéru prof. Akad. Soch. Mariána Karla a MgA. Josefa Šafaříka, Ph.D., zaznamenala obrovský úspěch se svou bakalářskou prací nazvanou emoční svítidlo Dione. Svítidlo bylo vystaveno v rámci Czech Design Week selection na základě předchozího ocenění Best of Design na Czech Design Week 2017. Svítidlo je inspirované planetárními konjunkcemi a denním cyklem slunce, čímž pozitivně působí na psychickou stránku člověka. Práce byla k vidění na Din – Design In 2018 v Lambrate Design District.

Informace ZDE a ZDE

Na Milan Design Weeku 2018 zanechali studenti Fakulty architektury ČVUT ještě další stopu. Dávid Sivý a Ondřej Rakušan, taktéž z Ateliéru Karel/Šafařík, zde spolupracovali na projektu pro Lasvit, s názvem INDEPENDANT. Vytvořili koncept, rozpohybovali a oživili monumentální sochu Maxima Velčovského jako součást instalace Monster Cabaret. „Jedná se o audiovizuální labyrint, který je jakýmsi billboardem dnešní doby a obsahuje nejkrásnější „fake news“, které lidstvo vytvořilo. Netvor roste do výšky více jak 7 metrů a promlouvá prostřednictvím svým 111 křišťálových obrazovek, které vysílají křišťálově čistou pravdu. To, čemu budete věřit je pouze na vás…,“ uvádí autoři.

Projekt byl k vidění v Teatro Gerolamo do 22. dubna. Společnost Lasvit se svou instalací Monster Cabaret vyhrála Milano Design Award v kategorii nejlepší instalace, neboť podle ní nejlépe interpretuje současný design a budoucí konceptuální vizi. Milano Design Award je největší soutěží na světě v oblasti designu a dosáhla takové prestiže, že je přirovnávána k filmovým Oskarům.

Video z Milána ZDE

Více informací ZDE a ZDE

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…