ČVUT v Praze bude hostit světové sympozium o Smart Cities

08.06.2015 15:48

Fakulta dopravní Českého vysokého učení technického v Praze (Konviktská 20, Praha 1) bude ve dnech 24. až 25. června hostit mezinárodní vědecké setkání nazvané Smart Cities Symposium Prague 2015. Odborníci z celého světa budou diskutovat především o nových trendech v oblasti Smart Cities.

ČVUT v Praze bude hostit světové sympozium o Smart Cities
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

„Cílem setkání je otevřít otázky udržitelnosti rozvoje dopravy, využití vědeckých nástrojů při tvorbě inteligentních dopravních sítí, alternativní energie a další témata,“ řekla Ing. Petra Skolilová, marketingová manažerka Fakulty dopravní ČVUT. V rámci symposia proběhne i interaktivní výstava elektromobilů společnosti Nissan a dalších značek využívaných firmou PRE.

Záštitu nad symposiem převzalo hlavní město Praha prostřednictvím náměstka primátorky hl. m. Prahy pro oblast dopravy a evropských fondů Petra Dolínka a europoslanec Miroslav Poche. Osobní účast potvrdila i paní Porie Saikia-Eapen, ředitelka odboru pro udržitelný rozvoj hromadné dopravy města New York.

Partnery akce jsou také vědecké instituce, jako je IEEE region 8 a REGIM, mezinárodní platformy EATIS a EPTS a partnerské UCSB, UTEP a Universidad Piloto de Columbia.

Více informací o symposiu najdete na http://akce.fd.cvut.cz/en/scsp2015 .

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2015/16 nabízí ČVUT svým studentům 117 studijních programů a v rámci nich 457 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …