ČVUT v Praze bude opět hostit světové sympozium o Smart Cities

12.05.2016 14:19

Fakulta dopravní Českého vysokého učení technického v Praze bude ve dnech 26. až 27. května znovu hostit mezinárodní vědecké setkání nazvané Smart Cities Symposium Prague 2016. Odborníci z celého světa budou již podruhé diskutovat na akademické půdě o nových trendech v oblasti Smart Cities.

ČVUT v Praze bude opět hostit světové sympozium o Smart Cities
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

„Po velkém úspěchu loňského ročníku, jsme byli požádáni, abychom opět uspořádali setkání světových odborníků, jehož hlavními tématy budou otázky udržitelnosti rozvoje dopravy, využití vědeckých nástrojů při tvorbě inteligentních dopravních sítí, alternativní energie a další témata,“ řekla Ing. Petra Skolilová, marketingová manažerka Fakulty dopravní ČVUT. V rámci symposia bude k dispozici i testovací jízda vozem Tesla model S, který zapůjčí společnost E.ON.

Záštitu nad symposiem převzalo hlavní město Praha, pro které je problematika Smart Cities jedním z hlavních témat pro letošní rok. Osobní účast potvrdila i paní Porie Saikia-Eapen, ředitelka odboru pro udržitelný rozvoj hromadné dopravy města New York.

Součástí symposia bude i desetidenní workshop pro studenty University of Maryland, kteří budou pracovat na konkrétních projektech zadaných společnostmi, jako jsou Schneider Electric, Česká spořitelna, Hewlett-Packard, Microsoft, E.ON, Incinity, Siemens, ŠKODA Transportation, ČD Telematika, ČD Informační systémy a další. Své závěrečné práce pak představí druhý den symposia v samostatném bloku.

Partnery akce jsou také vědecké instituce, jako je IEEE Czech Republic, CIOB, jihoamerická dopravní platforma EATIS a její evropská obdoba EPTS a partnerské univerzity University of Maryland, University of California - Santa Barbara, University of Texas - El Paso a Universidad Piloto de Columbia.

Více informací o symposiu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…