ČVUT v Praze nabízí svým zaměstnancům a studentům prostor pro hlídání dětí

07.11.2014 19:01

V prostorách Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze bude 10. listopadu v 11.30 hodin slavnostně otevřen dětský koutek nazvaný Hlídárna, který bude sloužit jako zázemí pro hlídání dětí studentů a zaměstnanců vysoké školy. Slavnostního otevření se zúčastní rektor ČVUT prof. Petr Konvalinka a děkani Fakulty elektrotechnické a Fakulty strojní ČVUT prof. Pavel Ripka a prof. Michael Valášek. Akce se koná v místnosti T2:C2-81 (Technická 2, Praha 6).

ČVUT v Praze nabízí svým zaměstnancům a studentům prostor pro hlídání dětí
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Učebna o velikosti 33 m2 v dejvickém monobloku Fakulty elektrotechnické a Fakulty strojní prošla během října rekonstrukcí a splňuje všechny potřebné požadavky na moderní dětský koutek. Finanční náklady na jeho úpravu se vyšplhaly do výše 60 tis. Kč. Do konce roku 2014 bude probíhat zkušební provoz. Pokud se ukáže zájem ze strany rodičů, bude v prosinci 2014 podána grantová žádost pro zajištění profesionálního dozoru a zvýšení kapacity dětského koutku.

Děkan Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze prof. Pavel Ripka k otevření Hlídárny doplňuje: „Jako moderní univerzita chceme zaměstnancům i studentům poskytovat to nejlepší zázemí pro jejich práci. Mnoho našich mladých kolegů muselo opakovaně řešit problém se zaopatřením svých potomků během dne, kdy nemají možnost využít služeb mateřských škol na krátké, nárazové, zaopatření svých ratolestí.“

Hlídárna bude ve zkušebním provozu sloužit jako místo, kde může být umístěno až pět dětí ve věku 1 - 6 let spolu se svými chůvami, nebo rodiči.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…