Celní správa: 370 kilogramů masných výrobků přepravovaných bez dokladů a v nevhodných podmínkách

04.03.2024 22:02

Mobilní hlídka ústeckých celníků si v uplynulých dnech vytipovala na dálnici D8 u obce Řehlovice na Ústecku ke kontrole malé nákladní vozidlo Iveco Daily, českého dopravce.

Celní správa: 370 kilogramů masných výrobků přepravovaných bez dokladů a v nevhodných podmínkách
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Při kontrole nákladového prostoru celníci nalezli v papírových krabicích různé druhy drůbežího masa. Vozidlo ale nebylo vybaveno chladírenským zařízením. K masu řidič ani nepředložil žádné doklady, jen uvedl, že zboží naložil někde u Prahy a má ho dovézt do Chomutova a Ústí nad Labem.

Vzhledem k chybějícím dokladům o původu zboží a důvodnému podezření, že byly produkty převáženy v nevhodných podmínkách, informovali celníci o nálezu krajskou veterinární správu. Inspektoři na místě určili, že se jedná o 324 kg kuřecího masa, 30 kg kachního masa a 3 kg krevet. Živočišné produkty znehodnotili modrou barvou a nařídili jejich likvidaci v kafilérii.

Vozidlo bylo navíc přetížené. Kontrolní váhy naměřily překročení nejvyšší povolené hmotnost vozidla o 1050 kilogramů. Za tento přestupek celníci uložili řidiči na místě pokutu ve výši devět tisíc korun a nařídili mu přeložení vozidla před dalším pokračováním v jízdě.

Celní správa ČR a Státní veterinární správa si vzájemnou spolupráci v oblasti ochrany spotřebitelů před nebezpečným veterinárním zbožím pochvalují, funguje velmi dobře a efektivně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…