Celní správa: Celníci běhali kolem Doubravky

06.09.2020 19:43

?Jednapadesát celníků z různých koutů České republiky i Evropy přijelo o víkendu poměřit do Teplic své síly ve sportovním klání. Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků zde pořádal pod záštitou ministryně financí Aleny Schillerové 36. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které je od roku 2001 zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA).

Celní správa: Celníci běhali kolem Doubravky
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Současná situace kolem koronaviru v Evropě měla lví podíl na tom, že se v teplickém hotelu Panorama sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu pouze 11 zahraničních účastníků z šesti evropských zemí (Německo, Rakousko, Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Slovensko).

Již páteční odpoledne se na start celnické míle postavilo 38 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Petr Vymazal v čase 05:23, před Zdeňkem Krejčím (05:24) oba z Celního úřadu pro Olomoucký kraj. Třetí doběhl Jaroslav Šmíd (05:25) reprezentující Generální ředitelství cel. V ženské kategorii, stejně jako loni, nenašla přemožitelku Ivana Klímová z Celního úřadu pro Kraj Vysočina, která zdolala mílovou trať v čase 06:34. Druhá doběhla Jana Bosáková (07:12) v dresu Generálního ředitelství cel a třetí proběhla cílem Magdaléna Daňková (08:28) z Celního úřadu pro Středočeský kraj.

Na start sobotního hlavního závodu na 10 km, který odstartoval generální ředitel Celní správy ČR Milan Poulíček, se postavilo 34 běžců, mezi nimi i sedm odvážných žen. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat devětatřicetiletý Němec Benjamin Luber, který proběhl cílem jako první v čase 38:12. Další příčky obsadili Zdeněk Krejčí (38:48) a Jozef Kováč (39:06) ze slovenské finanční správy. V ženách bylo pořadí stejné jako na páteční míli, tedy Ivana Klímová, Jana Bosáková a Magdaléna Daňková. Vítězka potřebovala k zvládnutí 10 km trati čas 48:53.

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii mužů zvítězil Manuel Herren z Lucemburska a v ženách Hana Martinkevičová z GŘC.

Běžci, kteří se umístili na stupních vítězů, si při slavnostním ceremoniálu, převzali z rukou ministryně financí, generálního ředitele celní správy a ředitele pořádajícího celního úřadu, ceny diplomy a putovní poháry. V porovnání s evropskými kolegy čeští celníci obstáli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…