Celní správa: Karlovarští celníci pokračují v kontrolách hazardu

23.11.2022 20:11 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci provedli od začátku letošního roku bezmála 40 kontrol provozování hazardních her, ve dvou případech obsluhovala hernu osoba zapsaná v Rejstříku vyloučených osob.

Celní správa: Karlovarští celníci pokračují v kontrolách hazardu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je kontrola provozování hazardních her. Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na legální, tak i na nelegální provozování hazardních her.

Zatímco nelegálního hazardu v Karlovarském kraji v poslední době výrazně ubylo, přibylo případů, kdy se porušení zákona dopouštějí provozovatelé hazardních her legálních.

Z celkového počtu 37 provedených kontrol v karlovarském regionu od začátku letošního roku prokázali karlovarští celníci v 17 případech legálním provozovatelům pochybení, 6 případů mají rozpracovaných. 

Nejčastěji se jednalo o nedodržení povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla mimo jiné umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let.

V několika případech bylo zjištěno, že se osoby, jež pro provozovatele vykonávají činnosti či úkoly související s provozováním hazardní hry, samy účastnily hazardní hry na technickém zařízení v herním prostoru, čímž zákon porušily. 

Při posledních dvou kontrolách, provedených začátkem listopadu, se karlovarští celníci setkali poprvé s tím, že se v herním prostoru nacházela osoba zapsaná v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách, jednalo se přímo o obsluhu herny.

Všechny výše uvedené případy předali celníci k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…