Celní správa: Kontrolní akce „VIDLE“ snížila počet ilegálních heren

29.05.2022 22:30 | Tisková zpráva

Ve dnech 10. 1. až 14. 4. 2022 probíhala na území Moravskoslezského a Jihomoravského kraje rozsáhlá koordinovaná kontrolní akce Vidle III, zaměřená na dodržování zákona o hazardních hrách.

Celní správa: Kontrolní akce „VIDLE“ snížila počet ilegálních heren
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci kontrolovali provozovny, ve kterých docházelo k nelegálnímu provozování hazardních her, a to na technických herních zařízeních bez vydaného povolení Ministerstva financí. Příslušníci v obou regionech zkontrolovali celkem 33 nelegálně fungujících míst. Zadrželi celkem 119 ks technických herních zařízení (typu Pegasus, Futura, Explorer a různé druhy výherních hracích přístrojů) provozovaných nelegálně a také finanční hotovost přesahující částku 163 000 Kč.

Kontrolní akce Vidle III navázala na předešlé kontrolní akce Vidle I (2019) a Vidle II (2021). Vzhledem k velkému počtu kontrol posílili personálně a technicky Celní úřad pro Moravskoslezský kraj i příslušníci z dalších celních úřadů. Důvodem byl nejenom velký počet uskutečněných kontrol, ale i délka kontrolovaného období. Celní správa v průběhu všech tří kontrolních akcí VIDLE I až VIDLE III provedla 108 kontrol v 61 provozovnách a zadržela 442 technických herních zařízení různých typů (kvízomat, Pegasus, Explorer, Futura, Voyager a různé druhy výherních hracích přístrojů) včetně finančních prostředků v celkové výši téměř 546 200 Kč. Díky pravidelnému nasazení celníků se podařilo provozování nelegálního hazardu ve výše uvedených lokalitách výrazně potlačit.

Kontroly probíhaly v průběhu celého týdne a v jakoukoliv denní či noční hodinu. Celníci se během nich setkávali i s různými důmyslnými nástrahami, kdy provozovatelé chtěli znemožnit zadržení herních zařízení například ukotvením do podlahy. Zadržená zařízení jsou uložena ve skladu celní správy a v navazujícím řízení o přestupku může být rozhodnuto o propadnutí věci. Současně provozovateli výherních přístrojů hrozí pokuta až do výše 50 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…