Celní správa: Kontroly dálničních známek na D8

14.07.2017 8:03

Během třídenní celostátní akce VIGNETTE, která byla zaměřena na kontrolu dálničních známek na zpoplatněných komunikacích, odhalili ústečtí celníci 66 přestupků. Řidiči zaplatili na pokutách bezmála 60 tisíc korun.

Celní správa: Kontroly dálničních známek na D8
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

V období od sedmého do devátého července zkontrolovaly hlídky celníků na téměř sto kilometrovém úseku dálnice D8 stovky vozidel a odhalily 66 případů porušení předpisů. V 50 případech celníci zjistili absenci dálničního kuponu, či nevyplněný nebo chybějící jeho druhý kontrolní díl. Za tento přestupek vybrali od řidičů na pokutách 46.600 korun. Dalších 16 případů odhalili v rámci kontrol elektronického mýtného. Od řidičů kamionů celníci vyinkasovali dalších 12.700 korun. Tisková zpráva GŘC s výsledky celorepublikové akce VIGNETTE zde.

Za prvních šest měsíců ústečtí celníci odhalili na svěřeném úseku dálnice mezi Prahou a státní hranicí 491 případů porušení právních předpisů v podobě neplatné, nesprávně vylepené či dokonce chybějící dálniční známky. Na pokutách vybrali od řidičů 425.100 korun. Téměř 72% hříšníků tvořili cizinci.

Přenosné platební terminály, kterými jsou vozidla celní správy křižující zpoplatněné úseky silnic vybavena, využilo k uhrazení pokuty platební kartou 250 řidičů. Dalších 102 řidičů zaplatilo pokutu finanční hotovostí a 139 provinilců zvolilo složenku.

Hlídky výkonového zpoplatnění se při výkonu služby zaměřují i na kontroly uhrazení tzv. mýtného. Od začátku roku odhalily 1421 případů, kdy byly kontrolou nákladních vozidel brázdících po zpoplatněných komunikacích (D8, I/63, I/30) zjištěny nedostatky. Nejčastěji se jednalo o chybné nastavení počtu náprav či nedostatečný kredit. Celkem 1360 případů vyřešili celníci blokovými pokutami v úhrnné výši téměř 795 tisíc korun, dalších 59 případů postoupili do správního řízení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…