Celní správa: Kontroly dálničních známek na D8

16.07.2018 17:11

Začátek letních prázdnin a s ním související turistická či dovolenková sezóna se odrazil na zvýšeném počtu řidičů, kteří použili zpoplatněné úseky dálnice D8 bez uhrazení časového poplatku.

Celní správa: Kontroly dálničních známek na D8
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídky ústeckých celníků zkontrolovaly v období od 1. do 15. července na dálnici D8 stovky osobních vozidel a odhalily 82 přestupků spočívajících v absenci dálničního kuponu, či nevyplněného nebo chybějícího kontrolního dílu. Za tyto přestupky uložily řidičům pokuty v úhrnné výši 84.700 korun. Mezi hříšníky byli nejen místní a tuzemští řidiči (32%), ale zejména cizinci (68%). Přenosné platební terminály využilo k uhrazení pokuty platební kartou 38 řidičů. Dalších 17 řidičů zaplatilo pokutu finanční hotovostí a 27 provinilců zvolilo složenku.

Za prvních šest měsíců tohoto roku odhalili ústečtí celníci na svěřeném úseku dálnice D8 již 868 případů porušení právních předpisů v systému časového zpoplatnění, což znamená neplatné, nesprávně vylepené či dokonce chybějící dálniční známky. Na pokutách vybrali od řidičů 812.200 korun. Téměř 56% hříšníků tvořili cizinci.
   
Hlídky výkonového zpoplatnění ústeckých celníků, pohybující se nepřetržitě po cca sto kilometrovém úseku dálnice D8 mezi Petrovicemi a Prahou, kontrolují, zda mají řidiči osobních vozidel vylepenou platnou dálniční známku a řidiči nákladních vozidel uhrazené mýtné.

U řidičů nákladních vozidel brázdících po zpoplatněných komunikacích (D8, I/63, I/30) bylo zjištěno 1.066 případů porušení zákona v systému výkonového zpoplatnění, což znamená, že nebylo zaplaceno mýto ve správné výši nebo nebylo uhrazené vůbec. Z toho 998 případů bylo projednáno celníky v tzv. příkazním řízení, ve kterém byly ihned na místě uloženy pokuty v celkové výši 929.700 korun. Dalších 67 případů bylo postoupeno ke správnímu řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…