Celní správa: Kontroly nelegálního hazardu jsou v metropoli v plném proudu

16.10.2017 7:33

Od 1. ledna letošního roku, kdy vstoupil v platnost nový zákon o hazardu, vykonává celní správa dozorovou činnost nad tímto zákonem.

Celní správa: Kontroly nelegálního hazardu jsou v metropoli v plném proudu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

O tom, že jsou pražští celníci v boji s nelegálním hazardem velice úspěšní, svědčí fakt, že od začátku roku provedli na území metropole 31 kontrol, zajistili 292 výherních hracích automatů, 11 stolů pro živé hry, šest rulet, tři kvízomaty, jeden slevostroj a zajistili více než 2.200.000,- korun v hotovosti. Zároveň z nelegálních provozoven odvezli veškeré věci a zařízení, které k provozování nelegálního hazardu sloužilo, např. čipové karty, klíče, žetony, dokumentaci a další.

Ve středu 20. září provedli pražští celníci kontrolu v provozovně v Praze 4 – Modřanech a vzhledem k tomu, že byla provozována „načerno", odvezli odtud dva výherní hrací přístroje, tři kvízomaty , jeden slevostroj a finanční hotovost 39.100,- korun.

V půlce tohoto týdne, ve středu 11. října, celníci opět vyrazili na kontrolu další herny, tentokrát se jednalo o hernu v Praze 5 – Smíchově. Herna byla opět bez patřičného povolení ministerstva financí a byla provozována pod záštitou občanského sdružení „Hrou proti stresu", kam mohli chodit pouze registrované osoby. Herní prostor byl za speciálními dveřmi na čipovou kartu. Z této herny celníci odvezli 12 automatů, finanční hotovost ve výši 41.200,- korun, klíče, žetony, dokumentaci a čipové karty. 

Fakt, že nelegální herny jsou provozovány pod záštitou nejrůznějších dobročinných spolků nebo se tváří jako hráčské kluby, rozhodně před celníky neobstojí. Není ani výjimkou, že se provozovatelé snaží o fintu, že automaty nebo rulety jsou v malých uzavřených prostorech, odkud je nelze vynést. V těchto případech, se kterým se již pražští celníci setkali, přichází na řadu bourání zdí a rozšiřování vstupu.

Podobné razie budou na území celého hlavního města intenzivně probíhat i nadále a provozovatelům hrozí za umožňování nelegální hry pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého vybavení a zařízení, které k nelegálnímu hazardu slouží.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…