Celní správa: Nelegální hazard celníci trestají

27.02.2023 18:47 | Tisková zpráva

Pět technických herních zařízení v hodnotě 450 tisíc korun, dále 13 klíčů od těchto automatů a hotovost určenou k výplatě výher ve výši 28 160 korun zajistili celníci v centru Kadaně.

Celní správa: Nelegální hazard celníci trestají
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V uplynulých dnech provedli ústečtí celníci v jednom „klubu“ kontrolu zaměřenou na dodržování zákona o hazardních hrách. Během kontroly zjistili, že jsou zde provozována technická herní zařízení, založena na kombinaci náhodného, znalostního a dovednostního principu.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31658 lidí

Odhalená zařízení označená „ARTUSEN“ byla ale provozována ilegálně, tedy v rozporu se zákonem o hazardních hrách. Celníkům nebyla předložena žádná povolení potřebná k legálnímu užívání herních technických zařízení, automaty tak celníci zadrželi a přemístili do střeženého skladu.

Provozovateli klubu a nelegálních herních automatů hrozí nejen propadnutí zařízení, ale také pokuta až do výše 50 milionů korun

Dozorová činnost celních orgánů nad provozováním hazardních her zahrnuje jak kontroly těch legálních, provozovaných na základě povolení, ale především těch nelegálních, které je mnohdy velmi složité odhalit.

V loňském roce provedli ústečtí celníci v oblasti hazardu 47 kontrol, porušení zákona zjistili v 36 podnicích. Nedostatky plynuly zejména z neplnění povinností provozovatelů (např. neprovádění identifikace návštěvníků) a umístění reklam na budovách s herními prostory. Odhalili také dvě nelegální herny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…