Celní správa: Olomoučtí celníci odhalili nelegálně pracující cizince

23.09.2021 22:54 | Tisková zpráva

?V průběhu tohoto týdne provedli olomoučtí celníci několik cílených kontrolních akcí, které se zaměřovaly na dodržování zákona o zaměstnanosti. Výsledkem toho je odhalení patnácti nelegálně pracujících cizinců. Zásadní motivací pro páchání přestupků v této oblasti je zejména ekonomický faktor, kdy za nelegálně zaměstnané cizince zaměstnavatel nehradí zdravotní pojištění.

Celní správa: Olomoučtí celníci odhalili nelegálně pracující cizince
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Pří zářijové kontrole zaměstnávání cizinců se celníci mimo jiné zaměřili na předem vytipovanou stavbu nedaleko centra Olomouce a následně také na potravinový sklad. Při prověřování několika desítek osob pocházejících převážně z východní Evropy zjistili, že patnáct z nich vykonává práci bez platného povolení k zaměstnání. Ve všech patnácti případech se jednalo o osoby ukrajinské národnosti. Někteří z nich nebyli schopni předložit ani platná pobytová víza.

Zjištěná porušení vybraných ustanovení zákona o zaměstnanosti, budou postoupena Celním úřadem pro Olomoucký kraj k dalšímu řízení na místně příslušný Oblastní inspektorát práce. Zaměstnavatelům, kteří umožnili cizincům výkon nelegální práce, hrozí nyní sankce až do výše 10 milionů korun.

Nejedná se o ojedinělé případy, kdy celníci v rámci Olomouckého kraje zjistili porušení při zaměstnávání cizích státních příslušníků. V průběhu letošního roku bylo odhaleno již 41 nelegálně zaměstnaných cizinců. Celníci budou v obdobných kontrolách i nadále pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…