Celní správa: Padělky známých značek skončily v drtičce odpadu

30.04.2022 21:23 | Tisková zpráva

K pravidelným kontrolám celní správy patří ochrana trhu před padělky, pirátskými napodobeninami, falzifikáty a zbožím, které je na trh dodáváno nebo je prodáváno bez příslušného oprávnění „licence“.

Celní správa: Padělky známých značek skončily v drtičce odpadu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Takové zboží v minulých dne dopravili pardubičtí celníci do spalovny, kde bylo nejprve rozdrceno a následně energeticky zhodnoceno. Alespoň minimální užitek přinesly padělky známých značek (Coco Chanel, Calvin Klein, Gucci, Louis Vuitton, Burberry, Nike, adidas, Crocs).

Jednalo se především o padělky oblečení, bot a kabelek či příslušenství k elektronice. Cena originálních výrobků by se na trhu pohybovala kolem 14 milionů korun.

Hitem v padělání byly v loňském roce např. roušky cílící na děti „LOL SUPRISE“ a mládež „APPLE“, přenosné tašky pro psy či imitace pracích prášků a parfémů známých výrobců. Jedním z důvodů, proč jsou padělky tak rozšířené, je jejich mizivá cena oproti originálům a pocit výjimečnosti při jejich vlastnění. Za podezřele nízkou cenou se většinou skrývá špatná kvalita, vady materiálu, zdraví škodlivé látky a velmi špatné pracovní podmínky lidí, kteří je vyrábějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…