Celní správa: Pokračující kontroly hazardu a další zadržené kvízomaty

23.07.2018 13:17

Dalších 18 kusů zadržených technických hracích zařízení, které byly provozovány bez platného povolení Ministerstva financí ČR, to je výsledek pokračujících kontrol zaměřených na potírání nelegálního hazardu.

Celní správa: Pokračující kontroly hazardu a další zadržené kvízomaty
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V uplynulých červencových dnech celníci odhalili pět nelegálních heren, a to postupně v Krupce u Teplic, Děčíně, Podbořanech, Lovosicích a Litvínově.  Zadrželi v nich kvízomaty tzv. druhé generace typu  JEWEL a POPCORN v hodnotě 1 620 000 korun. Zároveň zajistili 45 klíčů od výherních zařízení a finanční hotovost v celkové výši 18.403 korun.

Kvízomaty se od klasického herního automatu liší tím, že hráčům pokládají snadné kvízové otázky. Po jejich zodpovězení se však chovají jako tradiční automaty.

Během prvního pololetí provedli celníci v Ústeckém kraji 107 kontrol zaměřených na provozování hazardních her, porušení zjistili v 52 případech. Odhalili 12 nelegálních heren a v nich zadrželi 43 ilegálně provozovaných technických hracích zařízení. Za porušení zákona o hazardních hrách mohou celní úřady ve správním řízení uložit provozovatelům pokutu až do výše 50 milionů korun.

Přestože celní správa důsledně dohlíží na provozování hazardních her, stále se najdou podnikavci, kteří se snaží zákon obcházet. Zejména provozují hazardní hry bez povolení a tím se vyhýbají placení daní, důkladné kontroly tak budou probíhat i nadále.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…