Celní správa: Pomalu v každém druhém vozidle nalezli celníci drogy

11.07.2023 16:03 | Tisková zpráva

Bezmála 106 gramů marihuany, téměř čtyři gramy extáze a jeden gram kokainu zajistili ústečtí celníci o víkendu při silniční kontrole.

Celní správa: Pomalu v každém druhém vozidle nalezli celníci drogy
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci v pátek a v sobotu zaujali stanoviště na periferii krajské metropole a svou kontrolní činnost zaměřili na přepravy vybraných výrobků a zboží uniklé celnímu dohledu. Při kontrolách vozidel a jejich osádek jim pomáhali služební psi vycvičení na vyhledávání zájmových komodit.

Během dvou dnů se celníkům podařilo při silničních kontrolách odhalit bezmála 106 gramů marihuany, téměř čtyři gramy extáze a více než jeden gram kokainu. Čtyři případy celníci kvalifikovali jako podezření ze spáchání trestného činu a pět případů jako jednání mající znaky přestupku. Většina osádek kontrolovaných vozidel mířila na 2. ročník hudebního festivalu Under the Bridge. Celníci případy na místě předali policistům z Obvodního oddělení Trmice k dalšímu šetření.

Hlídky celníků také zjišťovaly u kontrolovaných osob, zdali nemají v Centrální evidenci přeplatků a nedoplatků, nedoplatky za přestupky v dopravě. Od dlužníků celníci vybrali na místě téměř 20 tisíc korun a policistům dále předali jednoho řidiče, kterého načapali za volantem, přestože měl vysloven zákaz řízení.

Od začátku roku evidují ústečtí celníci v rámci silničních kontrol již 98 případů záchytů drog, ve vozidlech či u jejich osádek zajistili bezmála dva kilogramy omamných a psychotropních látek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …