Celní správa: Pražští celníci zajistili 35 tisíc kusů padělků hraček

14.01.2023 12:33 | Tisková zpráva

?Kontrolní akce, kterou provedli pražští celníci v úterý 10. ledna na tržnici Sapa v Praze 4, byla opět velmi úspěšná. V rámci kontroly zaměřené na ochranu práv duševního vlastnictví celníci objevili provozovnu plnou zboží, jež vykazovalo známky padělku.

Celní správa: Pražští celníci zajistili 35 tisíc kusů padělků hraček
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Jednalo se o panenky, sběratelské kartičky, modely autíček, figurky, hrací karty a dětské sady na líčení a manikúru, které byly neoprávněně označeny logy Pokémon, L.O.L. Surprise, Frozen, Avengers a dalších značek. Po konzultaci se zástupci držitelů práv ochranných známek bylo na místě zajištěno celkem 35 tisíc kusů hraček dosahujících hodnoty téměř 3,5 milionu korun.

Hračky byly zadrženy nejen kvůli porušení práv duševního vlastnictví, ale také z důvodu rizika zdravotní závadnosti. Především použité materiály mohou obsahovat jedovaté chemikálie ohrožující zdraví dětí, neboť na rozdíl od originálu nejsou tyto hračky zdravotně testovány.

Zadržené zboží bylo převezeno do skladu celního úřadu. Prodejci v případě přestupkového řízení hrozí pokuta až do výše 10 milionů korun. V případě, že se majitelé ochranných známek rozhodnou využít tzv. zjednodušený postup, bude zboží bez dalšího řízení zlikvidováno pod celním dohledem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…