Celní správa: Realizace celníků s krycím názvem Viking ukončila obchod s kokainem

11.07.2021 22:30

Plzeňští celníci z Protidrogového oddělení Sekce pátrání Generálního ředitelství cel ve spolupráci s kriminalisty Národní protidrogové centrály zadrželi distributory kokainu a konopí. Na území hlavního města provedli dvě desítky domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor.

Celní správa: Realizace celníků s krycím názvem Viking ukončila obchod s kokainem
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Objevili šest kompletních ilegálních pěstíren konopí, zajistili finanční hotovost ve výši téměř jednoho milionu korun, další milion korun na bankovních účtech a čtyři motorová vozidla. Na zadržení osob se podílela speciální složka celní správy, Skupina operativního nasazení a zásahové jednotky pražské a středočeské policie.

Sedm cizinců a jeden Čech minimálně od roku 2019 distribuovali kokain, pěstovali a prodávali konopí. Se stálými klienty obchodovali převážně na území Prahy.

Protidrogoví specialisté zadokumentovali na domácím trhu prodej dvou kilogramů kokainu (prodejní cena gramu kokainu se na "černém trhu" pohybuje okolo 2 000 korun, dle množství a čistoty). Za prodej zajištěného konopí, které bylo určeno především pro vývoz z našeho území, by organizovaná skupina vyinkasovala bezmála osm milionů korun. Celkem by si tak nezákonně přišla na více než dvanáct milionů korun.

Anketa

Pokud denní počet nakažených covidem-19 opět vzroste do tisíců, budete pro zavírání restaurací a obchodů?

37%
hlasovalo: 9563 lidí

Osobě podezřelé z páchání zvlášť závažné trestné činnosti bylo zajištěno pět legálně držených střelných zbraní, a to i vzhledem k tomu, že nebyly řádně umístěny a zajištěny proti neoprávněnému užití.

Vyšetřování případu si převzala Národní protidrogová centrála služby kriminální policie a vyšetřování Policie ČR. V rámci trestního spisu „VIKING“, který dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze, jsou s osmi osobami vedeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy podle § 283 odst. 1, odst. 2 písm. a, odst. 3 písm. c) tr. zákoníku, za což jim hrozí trest odnětí až na dvanáct let.

Kromě dvou osob jsou všichni stíháni vazebně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…