Celní správa: Rukavice poplují zpět do Číny

27.08.2022 7:29 | Tisková zpráva

Rozhodnutím o nepropuštění zboží do volného oběhu, tedy neuvedením zboží na vnitřní trh, skončil dovoz firmy obchodující s rukavicemi. Českotřebovští celníci během fyzické kontroly zboží zjistili, že ochranné krbové rukavice vykazují nedostatky v oblasti obecné bezpečnosti výrobků.

Celní správa: Rukavice poplují zpět do Číny
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Pozastavili proto propuštění zboží na trh a kontaktovali Českou obchodní inspekci k posouzení daného výrobku. Po důkladném fyzickém prozkoumání – vydala ČOI stanovisko, z něhož vyplývá, že kontrolované výrobky nebyly opatřeny stanoveným označením CE a nebyl k nim přiložen návod k používání v českém jazyce. Ten musí mimo jiné obsahovat jméno a adresu výrobce, důležité informace o pokynech pro používání a především riziku, před nímž má ochranný osobní prostředek chránit.

Proč je označení CE (evropská shoda) důležité? Říká nám, že daný výrobek splňuje legislativní požadavky k uvedení výrobku na evropský trh, tj. bezpečnost, ochranu zdraví nebo ochranu životního prostředí.

V současné době je tisíc kusů rukavic umístěno v celním skladu a čeká na své vyvezení zpět do Číny. Dovozce rukavic si k nákladům spojeným s odesláním zboží přes moře může připočítat také náklady na správní řízení s několikatisícovou pokutou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…