Celní správa: Rumun důsledné celníky neoklamal

02.10.2022 21:23 | Tisková zpráva

Důkladně ukrytý kontraband cigaret odhalili pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina v chladícím dodávkovém vozidle.

Celní správa: Rumun důsledné celníky neoklamal
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V úterý 27. září ve 22 hodin zastavili celníci na dálničním parkovišti Pávov ve směru na Prahu dodávkové vozidlo s německou imatrikulací, které řídil občan rumunské národnosti. V chladícím dodávkovém vozidle a přívěsném vozíku vezl potraviny a na dotaz hlídky, zda převáží nějaké cigarety nebo alkohol, řidič odpověděl, že pouze kartón cigaret pro svou osobní spotřebu.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Při důkladné prohlídce chladícího prostoru, který byl zcela zaplněn potravinami, byla uprostřed boxu nalezena hromádka 20 kartonů cigaret různých značek, k čemuž řidič poznamenal, že se ve vozidle nachází celkem 50 kartonů. Následně byla kontrola pro lepší bezpečnost a manipulační prostor přesunuta do areálu celního úřadu u exitu 112.

Tam bylo veškeré potravinářské zboží vyloženo a v zadní části chladícího prostoru bylo na podlaze pod zeleninou naskládáno 10 papírových krabic, plných cigaret s rumunskou tabákovou nálepkou. Řidič se přiznal, že všechny cigarety patří jemu, veze je do svého obchodu v Německu a doklad prokazující jejich zdanění nemá. Celkem ve vozidlo bylo odhaleno 482 kartonů cigaret, tj. 96 400 kusů.

Vzhledem ke skutečnosti, že únik na spotřební dani činil 323 tisíc korun, byl k případu přivolán pověřený celní orgán sekce Pátrání, který řidiči sdělil důvodné podezření ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Všechny cigarety byly zajištěny a pašerákovi nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…