Celní správa: Ruzyňští celníci se nenudí

19.07.2021 21:29

V uplynulých dnech zajistili ruzyňští celníci zásilky s padělky renomovaných značek odeslaných z Číny, Tchaj-wanu, Singapuru, Turecka a Malajsie v celkové hodnotě více než 27 miliónů korun.

Celní správa: Ruzyňští celníci se nenudí
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve 131 zásilkách byly nalezeny padělky náramkových hodinek, kabelek, batohů, peněženek, obuvi, oblečení, stavebnic a šperků zn. Rolex, Patek Philippe, Hublot, Breitling, Apple, Gucci, Louis Vuitton, Yves Saint Lauren, Burberry, Chanel, Tommy Hilfiger, Hermes, Prada, Adidas, Nike, Lego a Cartier.

U všech případů bylo provedeným šetřením zjištěno porušení práv duševního vlastnictví k ochranným známkám a zadržené zboží bude zničeno pod celním dohledem.

Celníci zaznamenali i případy nelegálního dovozu živočišných produktů, u kterých deklarované údaje nesouhlasily s kontrolovaným zbožím. Celkem bylo zadrženo 2793 kg masa a 297 kg ryb ze zemí mimo Evropskou unii.

Ve všech případech Celní úřad Praha Ruzyně rozhodl o nepropuštění zboží do volného oběhu ve spolupráci se Státní veterinární správou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…