Celní správa: Víkendové kontroly celníků na západočeské tržnici

24.07.2018 13:28

Uplynulý víkend kontrolovali plzeňští celníci dodržování zákona o evidenci tržeb na příhraniční tržnici ASIA MARKT v katastru obce Svatá Kateřina u Rozvadova.

Celní správa: Víkendové kontroly celníků na západočeské tržnici
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Kontrolní skupina tentokrát zaměřila svou pozornost na prodejce - velkoobchodníky, kteří z dodávkových vozidel (mobilních provozoven) prodávají zboží místním trhovcům. Kontrole bylo podrobeno celkem 5 mobilních provozoven, kdy u všech bylo zjištěno porušení zákona o evidenci tržeb. Ve všech kontrolovaných provozovnách byla zjištěna absence informačního oznámení ve smyslu zákona o evidenci tržeb, ve dvou případech zároveň provozovatelé nesplnili povinnost odeslat datovou zprávu ve lhůtě 48 hodin u tržby, při jejímž evidování došlo k překročení mezní doby odezvy a v jednom případě nebylo v provozovně vůbec pokladní zařízení. Jeden ze zjištěných případů porušení zákona byl vyřešen v příkazním řízení na místě, kdy byla provozovateli za porušení povinnosti umístit informační oznámení uložena pokuta, zbylé případy budou řešeny v rámci správního řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…