Celní správa spolupracuje s policisty

24.08.2021 14:01

Při silničních kontrolách se celníci často setkávají s řadou přestupků či přečinů, k jejichž řešení nemají kompetence.

Celní správa spolupracuje s policisty
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Jedná se zejména o řízení, pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek, usednutí za volant přes zákaz řízení, špatný technický stav vozidla, hledané osoby nebo nelegální migranty. V takových případech kontaktují mobilní hlídky celníků příslušníky Policie ČR, kteří si tyto případy přebírají.

Během uplynulého týdne řešili ústečtí celníci hned tři takové situace. Když zastavili ke kontrole na silnici I/15 u obce Sedlec na Mostecku dodávkové vozidlo české imatrikulace, zjistili lustrací řidiče, že má devětapadesátiletý muž „zablokované“ řidičské oprávnění. Stejně tak třiatřicetiletý řidič osobního vozidla s ústeckou registrační značkou, kterého hlídka kontrolovala na komunikaci II/268 u obce Polepy na Ústecku, řídil automobil, přestože měl uložen zákaz řízení veškerých motorových vozidel. Navíc byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Provedený test reagoval pozitivně na metamfetamin, známý jako pervitin. V posledním případě zastavila hlídka celníků na silnici I/28 u obce Bělušice na Mostecku dodávkové vozidlo české imatrikulace, jehož řidič (34 let) byl rovněž pod vlivem návykové látky.

Řidiči ale trestu neunikli. Celníci odhalené hříšníky na místě předali přivolaným policistům k dalšímu šetření.

Spolupráce těchto dvou bezpečnostních složek funguje ale i opačně. Například, když policisté narazí na neznačené, tedy nezdaněné tabákové výrobky či lihoviny nebo mají podezření na nelegální přepravu migrantů a potřebují zkontrolovat nákladový prostor, který je opatřen celní závěrou, volají k součinnosti celníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…