Celníci odhalili v Německu odcizený betonový míchač

12.09.2015 15:04

V Německu odcizený nákladní vůz na převoz betonových směsí odhalili ve středu večer na dálnici D1 pracovníci mobilního dohledu z Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

Celníci odhalili v Německu odcizený betonový míchač
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

Hlídka celníků zastavila na 139. kilometru ve směru na Brno před 22. hodinou nákladní vozidlo francouzské imatrikulace s nástavbou na převoz betonových směsí. Litevský řidič kontrolorům sdělil, že veze zakoupené vozidlo z Německa do Polska a předložil fakturu na jeho nákup z 18. 2. 2015.

Při důkladném prověření nákladního vozu bylo zjištěno, že VIN kód uvedený na faktuře se sice shoduje s nalepeným štítkem na levých dveřích a se štítkem na schodech u spolujezdce, ale neshoduje se s kódem vyraženým na rámu vozidla. Operačním centrum Celní správy pak v evidenci zcizených vozidel dohledalo, že kontrolovaný betonový míchač byl předchozí den v dopoledních hodinách odcizen v Německu. O další úkony se už postarali přivolaní policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

19:02 Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

Sloučení výpovědních důvodů v případě ztráty zdravotní způsobilosti do jedné kategorie, které přines…