Cena Ministerstva kultury v oboru zájmových uměleckých aktivit

21.06.2017 14:01

Cena Ministerstva kultury za neprofesionální umělecké aktivity v oboru audiovizuální a výtvarné aktivity byla udělena panu Petru Chmelovi za celoživotní přínos českému amatérskému filmu.

Cena Ministerstva kultury v oboru zájmových uměleckých aktivit
Foto: MK ČR
Popisek: Ministerstvo kultury ČR, logo.

Pan Petr Chmela je dlouholetým aktivním filmovým amatérem a jedním ze zakladatelů Nezávislého svazu pro film a video nyní Českého svazu pro film a video, jehož byl rovněž po jeho založení několik let předsedou.

Neprofesionální a filmové tvorbě se věnuje více než 35 let, během nichž se zúčastnil řady soutěží neprofesionálního filmu, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Jeho filmy získaly řadu významných ocenění.
Cenu předala ředitelka odboru regionální a národnostní kultury Ministerstva kultury PhDr. Zuzana Malcová a ředitelka NIPOS – ARTAMA Mgr. Lenka Lázňovská dne 16.  června 2017 při slavnostním zahájení 64. ročníku celostátní soutěže neprofesionální filmové tvorby Český Videosalon 2017 v Ústí nad Orlicí.

Celostátní soutěž neprofesionální filmové tvorby Český Videosalon 2017 patří mezi uznávané kulturní akce celostátního významu s vysokou kvalitou. Je zařazena do Programu podpory kulturních aktivit, na které Ministerstvo kultury poskytuje neinvestiční dotaci ze státního rozpočtu. Letošní ročník přehlídky podpořilo Ministerstvo kultury částkou 280 000 Kč a konal se pod záštitou ministra kultury Mgr. Daniela Hermana.

Cena Ministerstva kultury za neprofesionální umělecké aktivity v oboru hudebních aktivit byla udělena paní MgA. Magdaleně B í l k o v é – T ů m o v é  za celoživotní pedagogickou, metodickou a hudební činnost.

Cenu předala náměstkyně ministra kultury JUDr. Kateřina Kalistová v sobotu 17. června 2017 v rámci závěrečného koncertu akreditovaného cyklu seminářů komorní hry v kostele Českobratrské církve evangelické v chrámě U Salvátora v Praze.

MgA. Magdalena Bílková – Tůmová se hře na flétnu a komorní hudbě věnuje od malička. Její láska k hudbě, talent, píle a trpělivost ji dovedly až k tomu, že dnes jako pedagožka předává své zkušenosti nejen dětem, ale i dospělým. Učila na pražských hudebních školách základního a středního typu, 14 let spolupracovala s vokálně instrumentálním souborem LINHA SINGERS, pracovala v České školní inspekci, kde jí byla svěřena kontrolní a metodická pomoc pro všechny základní a  střední školy uměleckého zaměření v Praze. Paní MgA. Magdaléna Bílková – Tůmová je absolventkou Státní konzervatoře Praha a  Akademie múzických umění v Praze v oboru hra na flétnu, v postgraduálním studiu je absolventkou v oboru komorní hra. V roce 1974 získala 3. cenu a titul laureáta Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro. Paní MgA. Magdaléna Bílková – Tůmová je dlouholetou členkou v komisi pro Podporu zahraničních kontaktů v oblasti neprofesionálních uměleckých aktivit na Ministerstvu kultury.

Cena Ministerstva kultury za neprofesionální umělecké aktivity v oboru divadelní a slovesné aktivity byla udělena paní Emě Z á m e č n í k o v é  za celoživotní přínos v oblasti uměleckého přednesu, neprofesionálního divadla a dramatické výchovy dětí a mládeže.

Cenu předala za odbor regionální a národnostní kultury Ministerstva kultury Ing. Eva Suknarovská v rámci závěrečného večera 60. ročníku Wolkrova Prostějova dne 17. června 2017 v Prostějově.
Paní Ema Zámečníková začala recitovat už na základní škole, prý proto, že přednes byl pro ni ventil k uvolňování emocí. Vystudovala na DAMU obor dramatická výchova a nyní působí jako pedagožka literárně dramatického oboru ZUŠ Střezina v Hradci Králové. Režírovala zde řadu inscenací, jejichž náměty i styly jsou velmi různorodé a pestré. Ema Zámečníková ve své práci obhajuje existenci poezie – divadla, které umí literární text vypovědět divadelním jazykem, vždy se pohybovala na hranici mezi přednesem a divadlem, jednou nakročeno na tu, jindy zas na druhou stranu. Společným jmenovatelem všeho jejího snažení je především literatura, a to často právě literatura nedramatická.

Celostátní přehlídka uměleckého přednesu a divadel poezie Wolkrův Prostějov patří mezi uznávané kulturní akce celostátního významu s vysokou kvalitou. Je zařazena do Programu podpory kulturních aktivit, na které Ministerstvo kultury poskytuje neinvestiční dotaci ze státního rozpočtu. Letošní ročník přehlídky podpořilo Ministerstvo kultury částkou 280 000 Kč a konal se pod záštitou ministra kultury Mgr. Daniela Hermana.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…