Cena Prima ZOOM Neuron pro nejlepší vědecké video – můžete hlasovat!

16.04.2014 11:34

Dokumentární kanál Prima ZOOM ve spolupráci s NF Neuron vyhlásil soutěž o Cenu Prima ZOOM Neuron v hodnotě 100 000 korun pro nejlepší vědecké video. Ode dneška (16. 4.) můžete začít hlasovat pro svého favorita na stránce http://neuron.zoom.iprima.cz.

Cena Prima ZOOM Neuron pro nejlepší vědecké video – můžete hlasovat!
Foto: TV Prima
Popisek: Prima ZOOM

Videa se věnují různým vědeckým oborům, nabízí rozmanitý přístup ke zpracování i osobitý kreativní počin a jejich smyslem je veřejnosti předvést, že věda může být i zábava. Posuďte sami. Podívejte se na videa, podpořte je a pomožte tak tvůrcům díla, které vás nejvíc zaujme, dostat se do finálové desítky.

Z deseti finalistů vybere odborná porota vítěze, který získá finanční odměnu ve výši 100 000 korun. Hodnotit se bude zejména na základě relevance tématu a srozumitelnosti jeho podání, vizuální kvality, dramaturgie (schopnost vystavět příběh, jasná informační struktura, pointa) a popularizačního efektu. Některá další kvalitní a zajímavá videa vyhrají hodnotné věcné ceny. Ceny budou slavnostně předány 14. 5. 2014 od 17.00 v NTK na akci "Neuron Science Future - české příběhy vědecké budoucnosti", kde budou také předány granty mladým českým vědcům do 40 let v kategoriích fyzika, chemie, matematika, medicína a společenské vědy.

Přihlášená videa najdete na stránce http://neuron.zoom.iprima.cz

Jen samotný vědecký výzkum dnes už nestačí, je také důležité umět vědu propagovat. Proto se Nadační Fond Neuron rozhodl české vědě pomáhat a udělovat za nejlepší krátké video, které bude propagovat nějaký vědecký obor nebo vědu jako takovou, Cenu Prima ZOOM Neuron. Dále uděluje Cenu Neuron za přínos světové vědě. Ta je určena významným představitelům české vědy, působícím doma i v zahraničí, kteří ve svém oboru dosáhli významných úspěchů a mohou být vzorem a inspirací. Jde o zvláštní uznání Nadačního fondu Neuron výjimečným osobnostem. Uděluje také Cenu Neuron pro mladého vědce, a to českým vědcům do 40 let za vynikající vědecké výsledky a jako ocenění jejich dosavadní práce a povzbuzení pro další vědeckou práci.

www.nfneuron.cz
www.prima-zoom.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…