Cena ministra potřetí: zaměstnanci resortu spravedlnosti převzali diplomy a čestná uznání

27.06.2017 15:23

Ve slavnostních prostorách Brožíkovy síně Staroměstské radnice předal ministr spravedlnosti Robert Pelikán ocenění pracovníkům Probační a mediační služby a Vězeňské služby. Ceny se udělovaly v mnoha kategoriích, novinkou pro letošní rok pak byla kategorie vychovatel roku. Potlesku se dostalo jak jednotlivcům, tak i několika pracovním kolektivům.

Cena ministra potřetí: zaměstnanci resortu spravedlnosti převzali diplomy a čestná uznání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

„Práce vás všech dnes oceněných je náchylná k vyhoření a často svádí k pocitu nevděčnosti. Vaše důvěra bývá často zklamána, ale ať už je zklamána kolikrát chce, je třeba ji těm lidem dávat znovu a znovu,“ zahájil večer ministr Robert Pelikán, který ceny předával společně s náměstkem sekce trestní politiky Vladimírem Zimmelem.  

Večer provázela slova díků, uznání a přání mnoha sil do další práce. Významného potlesku se dočkali ocenění za činy roku. Nprap. Miloš Jeřábek zpozoroval počínající požár rodinného domu, jeho spící obyvatele vzbudil a do příjezdu hasičů pomáhal s hašením požáru. Pprap. Jan Skála získal čestné uznání za první pomoc muži, který zkolaboval, o svém hrdinském činu navíc nikomu neřekl. Další oceněný nprap. Ladislav Venclák je v registru dárců kostní dřeně. Ukázalo se, že jeho buňky mají vzácnou vlastnost a lze je geneticky štěpit. Odběr kostní dřeně je ale v těchto případech velmi náročný. Pan Venclák prodělal po odběru srdeční kolaps a bojoval o život, ale ani tato zkušenost ho neodradila a nyní se chystá na další odběr. Paní Světlana Svobodová z PMS dostala zprávu od klienta, který si chtěl sáhnout na život. Probační asistentka kontaktovala policii a nechala zjistit pozici klientova telefonu. Mezitím s ním navázala spojení a uklidnila ho. Vše nakonec dobře dopadlo a dodnes jsou spolu v kontaktu. Do síně slávy byl uveden Jan Sochůrek za celoživotní vědeckou práci v oblasti penologie.  

Slavnostního včera se zúčastnilo na sto hostů, ke kterým krátce promluvili také náměstkyně pražské primátorky Eva Kislingerová, generální ředitel Vězeňské služby Petr Dohnal nebo ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková. Všichni ocenili potřebnost a velký přínos této nelehké práce.

Oceněnými pro rok 2017 jsou:

Příslušník roku VS:

nprap. Pavel Loužil (čestné uznání)
mjr. Bc. Pavel Letrík (čestné uznání)
mjr. Bc. Lumír Kübel (diplom)

Odborný pracovník PMS:

Mgr. Eva Musilová (čestné uznání)
Mgr. Dušan Beyer (diplom)

Občanský zaměstnanec roku VS:

Mgr. Gabriela Kulhánková (čestné uznání)
MUDr. Jaroslav Kytlica (čestné uznání)
Bc. Monika Králová (diplom)

Pracovník PMS roku:

Taťána Kirchnerová (čestné uznání)
Mgr. Eva Výletová (diplom)

Manažer PMS roku:

Mgr. Karla Nováková (čestné uznání)
Mgr. Pavel Krpata (čestné uznání)

Čin roku za VS:

nprap. Miloš Jeřábek (čestné uznání)
pprap. Jan Skála (čestné uznání)
nprap. Ladislav Venclák (diplom)

Čin roku za PMS:

Světla Svobodová (diplom)

Vychovatel roku za VS:

Ing. Václav Behenský (čestné uznání)
Jan Kvapil (čestné uznání)
Mgr. Mária Killnarová (diplom)

Tým roku za VS:

Terapeutický tým programu Kemp Vinařice – Mgr. Pavel Prchal, Mgr. Josef Hrubý, Bc. Jaroslav Tomáš, Mgr. Pavel Havlík, Ing. Vladimír Kočárek, Martin Novák, Ing. Bc. Pavel Kočnar (čestné uznání)

Odborní zaměstnanci OVT Jiřice – mjr. Mgr. Jaroslav Rozsíval, Mgr. Bc. Hana Prokopová, Mgr. Ladislav Brzobohatý, Mgr. Robert Čovan, Mgr. Josef Brynych, Ing. Renata Hasoňová (čestné uznání)

Provozovna střediska hospodářské činnosti Věznice Mírov – Dušan Dvořák, Gustav Havlíček, Radomíra Horváthová, Ing. Ladislav Spurný, Roman Vejvoda (diplom)

Tým roku za PMS:

Tým střediska PMS Mladá Boleslav – Mgr. Štěpánka Radikovská, Tereza Bulíčková, Bc. Monika Koťátková, Bc. Martin Vrabec, Eva Rathouská Krautwurstová, Mgr. Zuzana Šeflová, Mgr. Jana Hradiská Horáková (diplom)

Zvláštní cena ministra spravedlnosti:

mimořádné zásluhy
prap. Bc. Pavel Staněk (čestné uznání)
Mgr. Bc. Radka Paulová (diplom)
Zdeněk Hetflejš, Dis (diplom)

síň slávy
PhDr. Jan Sochůrek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…