Centrum Amelie: Koncert na podporu onkologicky nemocných a jejich rodin

10.05.2022 20:29 | Tisková zpráva

Koncert se uskuteční 15. 5. 2022 od 18 hodin v kostele Husův sbor, Koněvova 665, Turnov. Amelie, z. s., společně s pěveckým sborem My Gospel ze Železného Brodu chce tímto koncertem nejen částečně zajistit bezplatné poskytování služeb, ale i zviditelnit nutnost psychosociální podpory onkologicky nemocných a jejich rodin.

Centrum Amelie: Koncert na podporu onkologicky nemocných a jejich rodin
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

„Koncertem chceme také zvýšit povědomí u veřejnosti, že tu existujeme a že se mohou, když jim do života rodiny vstoupí rakovina, na nás obrátit, říká Jitka Pavlatová, zástupkyně Amelie v Liberci.

Pěvecký sbor vystoupí na podporu Amelie a jejich služeb bez nároku na honorář. „Hudba spojuje a léčí. A když to, co v My Gospel děláme pro radost, může přispět dobré věci, tak je to jedním slovem úžasné! Jsme rádi, že můžeme podpořit činnost společnosti z našeho okolí, která pomáhá,“ uvádí Adéla Gážiová ze sboru My Gospel.

Amelie poskytuje psychosociální pomoc dospělým onkologicky nemocným a jejich blízkým. Je jedinou organizací v kraji, která tuto podporu komplexně a odborně poskytuje. Cílem Amelie je, aby svými službami v sociální a psychologické oblasti podpořila onkologicky nemocné a jejich blízké a tím doplnila fungující zdravotnickou péči o nemocné o složku psychosociální, a zabránila tak sociálnímu vyloučení onkologicky nemocných a jejich rodin. Ve své činnosti poskytuje psychologické, výživové i sociální poradenství.

Anketa

Bojíte se Vladimira Putina?

2%
96%
hlasovalo: 18316 lidí

Kromě poradenství realizuje pro klienty různé aktivizační činnosti, které mají pozitivní vliv na zvýšení úspěšnosti léčby i zlepšení psychického a fyzického stavu. A to jak aktivity pohybové (cvičení, plavání, vycházky) a tvůrčí (tvoření na podporu jemné motoriky), tak i kulturní a vzdělávací (přednášky, workshopy, návštěvy kulturních zařízení aj.). K dispozici je i poradenská online linka Amelie.

Veškeré aktivity jsou poskytovány zdarma, aby se jich mohli účastnit i ti, kteří si je finančně sami nemohou dovolit. „Aby toto bylo možné, realizuje Amelie, kromě čerpání financí z dalších zdrojů, i různé benefiční akce na podporu nemocných a jejich rodin, jako je tento koncert pěveckého sboru My Gospel v kostele Husův sbor v Turnově,“ dodává Pavlatová.

Více informací o organizaci najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…