Centrum Amelie: Sbírka vánočních ozdob a dekorací na podporu lidí s rakovinou a jejich rodin

27.09.2022 20:29 | Tisková zpráva

Od 3. října do 30. listopadu bude probíhat již 4. ročník sbírky vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých v libereckém regionu. Zapojit se může každý – kdo daruje či následně nakoupí. Pomoc může i potěšit.

Centrum Amelie: Sbírka vánočních ozdob a dekorací na podporu lidí s rakovinou a jejich rodin
Foto: amelie-zs.cz
Popisek: Centrum Amelie - logo

„Sbírkou a následným prodejem vánočních předmětů se snažíme, stejně jako v minulých letech, zajistit bezplatné služby pro nemocné a jejich rodiny. Udržení bezplatných služeb je pro nás prioritou, aby k nim měli přístup i ti, kteří si je sami nemohou finančně dovolit. Nejistota do budoucna je pro nás ovšem hodně náročná. Již nyní se potýkáme se snížením příjmů z veřejných zdrojů i od komerčních dárců a je předpoklad, že se situace bude nadále zhoršovat“, říká Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie v Liberci.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

„Já i moje nemocná dcera jsme v roce 2017 využily sociální poradenství Amelie a od té doby navštěvujeme i jejich další aktivity-trénink paměti, vycházky či plavání. Důvodem našich stálých návštěv je setkávání se s lidmi s podobným onemocněním, kteří mají chuť dělat něco pro sebe a díky Amelii se tak zapojovat do běžného života. Díky těmto aktivitám se udržujeme v dobrém zdravotním a duševním stavu. Zároveň nás to obohacuje a pomáhá zvládat různá úskalí, která jsou s touto nemoci spojená.“ uvádí paní Helena, klientka Amelie v Liberci.

Prodej vánočních ozdob a dekorací se uskuteční od 9. do 15. prosince v obchodním centru FORUM. U stánku Amelie lze darované předměty zakoupit za ceny nižší než je obvyklé. Kupující si tak mohou nejen za rozumnou cenu zútulnit domov či obdarovat blízké, ale v čase předvánočním podpořit i nemocné s rakovinou a jejich rodiny.

„Získané peníze z benefičního prodeje nám pomohou s udržením bezplatných služeb pro klienty jako je sociální poradenství či psychologická podpora, které jsou pro nemocné s rakovinou a jejich blízké důležitou součástí péče, kterou ale bohužel není reálné vždy získat v samotných zdravotnických zařízeních. Finance nám pomohou zajistit i různé aktivizační činnosti jako je například plavání či zdravotní cvičení. Cílem akce je nejen udržení služeb pro onkologicky nemocné a jejich rodiny, ale také osvěta veřejnosti o fungování Amelie v Liberci. Moc děkujeme každému, kdo přispěje do sbírky či si darovaný předmět zakoupí a pomůže nám tak udržet existenci Centra Amelie v Liberci a jeho bezplatné služby pro onkologicky nemocné a jejich nejbližší. “dodává Kuntošová.

Sběrná místa pro ozdoby a dekorace:

  • Centrum Amelie Liberec – KN Liberec, Husova 357/10 (budova U, 1. patro), Liberec
  • Krajská vědecká knihovna v Liberci – Rumjancevova 1362/1, Liberec
  • Drogerie Jasmín – Masarykovo náměstí 280, Mnichovo Hradiště

Více informací:
o Centru Amelie v Liberci ZDE
o aktivitách a fungování Centra Amelie Liberec ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…