Centrum Chodov se stalo obchodním domem s nejvyšším hodnocením certifikace BREEAM ve fázi designu

11.07.2017 16:08

Na podzim letošního roku proběhne dlouho očekávané slavnostní otevření rozšířené části Centra Chodov. Již v průběhu stavebních prací však tento projekt obdržel prestižní ocenění za trvalou udržitelnost ve fázi designu, a to prostřednictvím certifikátu BREEAM s klasifikací Excellent. Vlastník centra, společnost Unibail-Rodamco, tak dostál svého dlouhodobého závazku, jímž je co nejekologičtější přístup ke svým nemovitostem. Unikátnost tohoto výsledku tkví především v tom, že se jedná o první nákupní centrum v České republice, které bylo v této fázi hodnoceno tak pozitivně.

Centrum Chodov se stalo obchodním domem s nejvyšším hodnocením certifikace BREEAM ve fázi designu
Foto: Centrum Chodov
Popisek: Centrum Chodov

Developerská společnost Unibail-Rodamco klade patřičný důraz na udržitelný rozvoj svých projektových řešení. Na počátku měsíce června získala za probíhající dostavbu Centra Chodov certifikát BREEAM, jenž hodnotí design nově vznikajících budov v deseti zavedených kategoriích. Projektu byla udělena známka kvality Excellent. V celkovém součtu získalo Centrum Chodov více než 75 % možných bodů, což se žádnému jinému obchodnímu centru v České republice doposud nepodařilo. „Designovému návrhu přikládáme vysokou důležitost a přidělení renomovaného certifikátu nás nesmírně těší. Vysoké hodnocení potvrzuje fakt, že u architektonických řešení našich staveb věnujeme velkou pozornost vlivu budovy na životní prostředí a jeho trvalé udržitelnosti,“ komentuje Marcela Hrdličková, ředitelka Centra Chodov.
 
Nejvyššího počtu bodů projekt dosáhl v rámci kritéria řízení procesů, když byl oceněn 96 body ze 100 možných. Velmi pozitivně byla hodnocena také práce s vodou a oblast ekologie a využití pozemku. Celkové skóre se tak řadí mezi ta vůbec nejvyšší, která kdy byla v České republice certifikací BREEAM udělena napříč všemi typy staveb, ať už se jednalo o kancelářské prostory, nákupní či logistická centra nebo bytové jednotky. Návrh si v osmi z deseti klasifikovaných kategorií zajistil nadprůměrný výsledek, což podtrhuje jeho vysoký standard.
 
Ziskem certifikátu navázala skupina Unibail-Rodamco na obdobné ocenění, jež obdržela po rekonstrukci Centra Černý Most, které taktéž vlastní. Další certifikace BREEAM čeká Centrum Chodov za rok po kompletním dokončení výstavby
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…