Centrum pro regionální rozvoj dokončilo hodnocení výzvy č. 12 IROP „Sociální podnikání“

01.03.2017 18:37

Výzva č. 12 „Sociální podnikání“ je v Integrovaném regionálním operačním programu (IROP) první výzvou, kterou vyhodnotilo Centrum pro regionální rozvoj České republiky.

Centrum pro regionální rozvoj dokončilo hodnocení výzvy č. 12 IROP „Sociální podnikání“
Foto: Centrum pro regionální rozvoj
Popisek: Centrum pro regionální rozvoj

K poskytnutí dotace z IROP bylo doporučeno 9 projektů za více než 31 mil. Kč, které jsou zaměřeny na vznik nových i rozvoj již existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání na území správních obvodů obcí s rozšířenou působností, na jejichž území se nenachází sociálně vyloučené lokality a mimo hlavní město Prahu.

Cílem této výzvy je začlenit znevýhodněné skupiny osob na pracovní trh, zavést inovativní technologická řešení a rozšířit portfolio výrobků či služeb. Dotace budou použity na vytvoření pracovních míst pro nekvalifikované, ale manuálně zručné osoby, které jsou znevýhodněny v důsledku svého zdravotního stavu či dlouhodobé anebo opakované nezaměstnanosti.

Jedním z doporučených projektů je rozšíření kapacity Mateřské školy Ekolandia. V Čelákovicích plánuje zaměstnat mladé lidi z dětských domovů, kteří stojí na prahu dospělosti bez pracovních zkušeností a rodinného zázemí. Náplní jejich práce bude příprava zdravého stravování pro děti ve školských i neškolských zařízeních. Práci ohroženým a znevýhodněným osobám nabídne také společnost Broome prostřednictvím projektu na třídění použitého textilu a obuvi. Díky projektu „Rozšíření výroby sociálního podniku Pivovar Chříč“ pak budou zaměstnány dvě mentálně postižené osoby.

V daných regionech vzniknou díky výzvě „Sociální podnikání“ příležitosti v oblasti sociálního a profesního rozvoje pro osoby ohrožené sociálním vyloučením. Tímto IROP napomáhá k seberealizaci osob se ztíženým přístupem k zaměstnání, posílení jejich sebevědomí a začlenění do společnosti. Souběžně vyhlášená výzva č. 11 „Sociální podnikání pro sociálně vyloučené lokality“ bude vyhodnocena v nejbližších dnech.

O Centru pro regionální rozvoj České republiky

Centrum pro regionální rozvoj České republiky (www.crr.cz) je státní příspěvková organizace řízená Ministerstvem pro místní rozvoj ČR. Již od roku 1999 je hlavní činností Centra administrace a kontrola čerpání evropských fondů. V současném programovém období (2014 – 2020) má na starosti administraci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) a programy přeshraniční spolupráce. Centrum je také hostitelskou organizací celoevropské poradenské sítě pro malé a střední podnikatele Enterprise Europe Network. Dlouhodobá zkušenost s realizací projektů podporovaných EU, vlastní řídicí a organizační systémy a certifikace podle mezinárodní normy ISO 9001:2008 umožňují Centru rychle a efektivně vyhovět požadavkům jednotlivých programů i klientů při dodržení vysoké kvality. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…