Centrum sociálních služeb Praha: Loď Hermes je do konce srpna mimo provoz

24.07.2015 16:42

Loď Hermes sloužící lidem bez přístřeší čeká jako každoročně v letních měsících všestranný technický servis, aby byla připravena na chladnější a zimní období, kdy je o její služby největší zájem. Už v sobotu byla z těchto důvodů noclehárna uzavřena a v neděli byla loď odtažena do Kralup a odtud v průběhu pondělí dorazila do mělnického přístavu.

Centrum sociálních služeb Praha: Loď Hermes je do konce srpna mimo provoz
Foto: hns
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

„Bude zde provedena nutná oprava opláštění dna lodi, což bylo podmínkou k technické způsobilosti jejího dalšího provozu. Dále budou provedeny nezbytné servisní opravy jejího interiéru, aby byla připravena na zajišťování pomoci lidem bez přístřeší, zejména v klimaticky horších měsících roku,“ uvedl ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján s tím, že loď Hermes by měla být mimo provoz do konce srpna.

Na plánovanou servisní odstávku noclehárny byli lidé bez přístřeší dlouhodobě upozorňováni. „I když v letních měsících zájem o toto zařízení opadá, snažili jsme se zajistit klientům náhradní řešení a nenechat je během odstávky jen tak na ulici. Proto jsme s předstihem oslovili neziskové organice a s nimi jsme zajistili případnou pomoc pro klienty z lodi Hermes. Ostatním, kteří v létě odjíždějí na brigády mimo Prahu, jsme zase doporučovali, aby si cestu pokud možno plánovali na inkriminované období,“ upřesnila zástupkyně Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…